Nyheder

24-11-2014 Et kæmpe tillykke C-kuldet, så er de da godtnok ved at træde ind i de granvoksnes rækker, min dejlige Celina er heldigvis frisk og fredig igen efter sit sidste kuld hvalpe, det var hårdere ved hende end normalt, så det er dejligt at se hendes overskud nu.

Nogen gange kommer min søde datter  og svigersøn, Bettina og Bo og henter hende til en lang gåtur, hun elsker det bare og går fuldstændig i selvsving, hende som er så stille og rolig og holder sig lige i nærheden når jeg går med hende, hun trækker i snoren og vil bare afsted, og når hun så bliver sluppet, så går hun helt amok og stormer afsted som en gal og langt foran, noget hun aldrig har gjort før, så vi morer os vældigt over hende. Det er blevet sådan at hun nærmest ikke kan se dem uden at hun tror at de kommer for at give hende oplevelser, så hun er helt oppe på mærkerne med det samme hun ser dem.

Jeg kan ikke lide at efterlade lille Hallie alene, så derfor bliver det ellers til for lidt med gåture, indtil hun er blevet større.

Hallie var til sin første udstilling i Strib d. 22-11, hun syntes det var så sjovt og styrtede hen til alle for at snakke, hun er godtnok en lille tillidsfuld stump, trods det hun faktisk ikke har været meget ude og blive socialiseret, men hun er bare fuld af ro og tillid.

Dommeren var noget hård ved hende, hun er en anelse overbygget lige nu, men det er godtnok ikke meget, men det var nok til at få en lovende, men vi prøver da bare en anden gang, jeg synes hun er fantastisk dejlig, hendes helt fantastiske sind er så også nok halvdelen af det, hun er en ener.

 

Gabi 2 år

30-09-2014. Så har Gabi, Lise og jeg været til vores første kåring, der var 18 hunde med, og Gabi var på som anden sidst, da jeg alligevel skulle hjælpe på dagen. Men det gik trods manglende træning rigtig godt, hun kunne godt nok ikke stå stille ret længe ad gangen, for det var over et år siden hun har været med på udstilling sidst, og siden er det ikke blevet forlangt hun skal stå pænt og stille. Hun kunne nu ret hurtigt huske lidt af det, så det gik da.

Gabi har fået en fin kåring, en anbefaling til partner, ingen indskrænkninger eller krav, og fik afkrydsning i selvsikker og venlig i mentaldelen. Det var spændende at være med til.

Alle hvalpe er flyttet hjemmefra undtagen Hallie som bliver hos mig, lille Harley er flyttet til sjælland, han blev hentet et par dage efter efter de var blevet 8 uger, faktisk endte det med at alle ville have Harley, og der var nærmest telefon og mailstorm på ham, han har fået et super godt hjem, med en familie der er hjemme det meste af tiden, og er en rigtig hundefamilie.

Så nu er roen faldet lidt over det hele.

Evig glade og snakkende grøn

13.09.2014 Så har hvalpene været hos Dyrlæge Gunnar Gram i Rødding, han var meget tilfreds med dem, alle 7 er sunde og raske, de har alle saksebid og drengene har atter en gang begge sten nede i pungen allerede. To af hvalpene havde et meget lille kosmetisk navlebrok som der ikke skal gøres noget ved.

Køreturen blev der pebet lidt på skift i starten, så faldt alle i søvn og på hjemvejen sagde ingen af dem noget.

Tusind tak til Madhuri og Gordy for at bo hos mig og tage sig af hvalpene mens jeg har været på arbejde og på kursus i Ribe, ellers havde jeg slet ikke kunnet få det til at hænge sammen.

Hvalpene er alle fantastiske med super gode temperamenter og de har været et nemt og roligt kuld at have, nu hvor de er 7 uger, kan vi dog godt mærke at der skal ske noget, de hujer ude i det dejlige vejr i det meste af deres vågne tid, og når det bliver tid til en lur, lister de lige så stille ind og lægger sig under/på og bag sofaen. De er bare de kæreste små hvalpe, eller små og små, blå og Lilla er et par store bamser, blå med kæmpe poter og benstammer.

I næste uge begynder de at flytte hjemmefra, og nogen af de nye ejere har svært ved at vente længere. Dog har Harley (grøn) ikke fundet sin nye familie endnu, men jeg er slet ikke ked af at beholde ham lidt længere, han er bare en skøn dreng, glad og livlig og elsker at ligge i arm når han har tid.

Alle hvalpe får et tæppe med hjemmefra med navn på og et bernerhoved broderet på, jeg synes de er blevet vældig fine.

 

02.09.2014  Så er hvalpene 6 uger imorgen, og vi har taget nye billeder af dem, det er helt utroligt så meget de udvikler sig for hver uge. I lørdags var de på deres første biltur, det tog de med ophøjet ro, de første 3 der kom i buret hylede lidt, men så snart nummer 4 kom ind, så var der ro, jeg kørte rundt med dem i to timer, da der var husfremvisning af ejendomsmægleren hjemme, men ingen ballade overhovedet, lidt gispen da solen var kommet frem, og da vi kom hjem skyndte de sig at sætte sig, ingen havde lavet ulykker i bilen, så flot af 5 uger gamle hvalpe.

Halsbånd, snor og tæpper som hvalpene skal have med sig hjemmefra er kommet, tæpperne er som noget nyt broderede med et bernerhoved og hver hvalps navn. 

Celina er endelig helt fit for fight, og begynder at ligne sig selv igen, dog vil hun gerne være i et andet rum end hvalpene det meste af tiden, hun kan ikke sige fra, det er hun alt for rar til, og hvis ikke hun kommer væk fra de små, så hænger der nogen i babserne hele tiden, og mælken er på retur, de er jo så store nu.

Det er så hyggeligt at se dem lege ude, nu hvor solen er kommet frem igen. Om morgenen følger de mig rundt i stalden og fodrer kanin og fugle, de skal bare være med overalt nu.

 

Første biltur

27-08-2014 Så er der nye billeder af de 7 små poder, jeg synes de udvikler sig helt fantastisk, et helt anderledes kuld, rolige og kærlige i en grad jeg ikke har set før, og med et potientiale jeg ikke har set længe. Så tilfreds med min Spaniens tur, det var hver en kilometer værd. Nu står jeg så med det kæmpe problem at skulle vælge en af tre super smukke tæver til at blive her, har bare lyst at beholde dem alle, jeg har ikke været i et sådant dilemma siden E-kuldet.

Blå har de største poter jeg har set på sådan en lille fyr, helt ekstremt, selvom det ikke kan ses på billederne, og Lilla er kuldets tungeste hvalp, hun ved hvad det handler om her i livet, og resten er bare super dejlige...

Men der er også sket dårlige ting, i søndags da jeg stod op, var det hele elendighed, Celina lå på gulvet og ville ikke spise og var helt fjern, Wiona kunne næsten ikke komme op at stå da jeg serverede morgenmad, og da hun endelig kom op, kunne hun ikke få benene til at lystre, bagbenene ville simpelthen ikke med, til sidst tog hun tilløb og havde nær væltet alt omkring sig fordi kroppen ikke kunne holde sig da hun løb fremad. Jeg ringede til min kære Gunnar, og heldigvis havde han vagten i Rødding, så afsted med begge to, jeg havde besluttet at nu var det tid at få aflivet Wiona, jeg kunne ikke være bekendt at lade hende lide mere, når det var blevet så slemt, hun var 9 år og knap 5 mdr. Min smukke milde pige vil blive højt savnet, så svært at undvære en elsket glad og kærlig hund der har fulgt mig trofast i snart 10 år.

Celina havde forhøjede tal for betændelse i kroppen, og da hun havde pruttet ufatteligt meget den sidste uge og haft lidt uro i maven, er hun blevet behandlet for det, plus hun fik drop da hun var lidt dehydreret. Heldigvis er hun meget bedre igen, og maven er iorden. Tror faktisk det var tigermælken hun reagerede så kraftigt på, men det hjalp da med mælken til de små i det mindste.

Efter den omgang var jeg glad for at have hvalpekøbere i huset resten af dagen, så jeg fik lidt andet at tænke på.

 

20-08-2014. Nye billeder af de små poder under Kuld/litter-H-kuld, hold op hvor er de bare dejlige, og nogle skønne rolige hvalpe der bare finder sig i alt. Det rolige går så lidt fløjten når de får mad, især et nyt tilbud med råt fars, fik lige alle 7 op på mærkerne, det er rigtig hundemad og bestillingerne rullede ind på kød til hvert måltid fremover.

Grøn gør sig lidt bemærket ved helst at ville ligge i arm det meste af tiden, sort er en lille sjov herre med humor og gul så stille at det er helt utroligt, men så kærlig. Blå er bare legesyg lidt ligesom sort. Af pigerne er rød en sjov lille bølle og lilla vil helst sidde på arm og dutte en på næsen med hendes lille snude, meget kærlig lille pige. Lyserød er rolig og kærlig. Ialt det uimodståelige halvt spanske babykuld der kan charmere en sten. 

19-08-2014 Et stort tillykke til F-kuldet med de 3 år i dag, jeg havde nær glemt de søde Fèrs fødselsdag, da der tikkede dette søde billede ind af Tosca som reminder, Tak Kristine.

I 3 drenge i kuldet må også gerne sende nye billeder, nu er de endelig ved at blive voksne, så et nyt billede ville blive taget godt imod.

Nye billeder af H-kuldet kommer imorgen. Ved de er ventet.

 

12-08-2014 Så er hvalpene 3 uger og de første besøgende begynder at komme og se dem. En hyggelig og travl tid. Hvalpene er i dag begyndt at få mad som de skal spise af hvalpebar, A38 og torskerogn, det gled godt ned, kun rød pige rynkede på næsen og bakkede, det var lidt for mærkeligt, blå dreng spiste omgående 120 gram, men han ved nu også hvad mad skal bruges til.

 

De stortrives og begynder at blive virkelig kære, de små pus og vægten nærmer sig de 2 kg, så det går rask fremad.

Billeder ses under kuld/litter- H litter.

 

 

 

06-08-2014 Så har hvalpene fået øjne, de er dog stadig lidt slørede i det. Alt går godt med dem, de har skiftet navn til sugemallerne, det er simpelthen umuligt at tage dem op uden at de forsøger at suge sig fast til en, faktisk går jeg rundt med et sugemærke på hagen, da Lilla sugede sig fast på den, jeg kunne næsten ikke rive hende af igen, skøre baby. Det er nok fordi Celina denne gang ikke har så meget mælk, nu har jeg snart prøvet alt, jeg har givet hende insprøjtninger der skal lægge mælk ned, jeg har fodret hende med tigermælk, lige meget hjælper det, hvis ikke jeg giver sugemallerne en enkelt flaske om dagen, så tager de ikke nok på, så det er bare sådan det er, Celina pjækker nu også lidt fra sine pligter denne gang, og daffer ud i gården og ligger i skygge i timevis sammen med sin mor, tror hun synes hun er lige gammel nok til det babysjov.

Heldigvis er hun frisk som en fisk, og er begyndt at bede om gåture igen.

Billederne af hvalpene er ikke alle lige gode, det er utrolig svært i denne alder og holde dem ordentligt og stille nok, og blitz er de allerede klar til og skynder sig at lukke øjnene, med det resultat at nogen af billederne ligner kineserhvalpe med små smalle sammenknebne øjne. Men hvalpene er alle rigtig dejlige når man ser dem live.

Debbie min lille franske bulldog er flyttet sammen med Laila og Gibson fra G-kuldet, Laila har altid været vild med Debbie, og Gibson bryder sig ikke om at være alene, så Debbie har været på prøve i denne uge, og det går bare så kanon godt, Gibson er glad for at få en anden hund i huset, det har gjort ham lidt roligere, han har ellers været meget fikseret på andre hunde, men allerede efter et par dage tager han det nu helt afslappet at møde andre, og Debbie og ham leger godt sammen, og Debbie elsker at få lov at sove i arm med Laila, så alle parter er godt tilfredse.

 

 

 

Sort sover hos Kristine, og nyder at blive nulret imens.

 

30-07-2014 Efter en noget mat start, hvor Celina bare har sovet i døgndrift og mælken først rigtig kom i gang på 6 dagen, så kører det nu fint derudaf og Celina begynder at ligne sig selv igen. Jeg har givet flaske to gange om dagen da hvalpene tabte sig for meget, så de har ikke taget så meget på som forventet den første uge, jeg ville heller ikke overtage fodringen, så har bare holdt dem i gang, til Celina var på benene igen. Men nu går det stærkt opad med vægten.

Jeg kan bare sidde og kigge forelsket på de små, hold op de er dejlige, og ve hvis man kommer for tæt på deres mund med en finger, så suger de sig sådan fast at man næsten ikke kan få fingeren igen.

Debbie som jeg søgte et hjem til flytter hjem til en af mine hvalpekøbere fra sidste kuld, Laila har altid været vild med hende, så nu prøver vi om hun kan falde til hos hende og Gibson fra på søndag.

 

 

 

24.07-2014 Så er ventetiden endelig ovre, og de smukkeste små babyer er født, der var 8 hvalpe i Celina, men en lille pige havde en løs moderkage og stod ikke til at redde, selvom familieteamet hos Gunnar Gram gjorde deres yderste for at vække hende. Så resultatet blev 4 drenge og 3 piger, alle lidt mørke i tegningerne, og perfekte tegninger på poterne.

Det var svært at se hvornår Celina egentlig startede med at blokke op, da det var så varmt at hun havde stønnet uafbrudt alligevel, hun var meget besværet af de store hvalpe, som vejede fra 545-715 gram, men mandag aften var jeg sikker på at hun var i gang, og så var det bare at vente, endelig natten til onsdag kl. 3.00 gik fostervandet, og for at gøre mig opmærksom på det, så kom hun og kravlede op over mig i sofaen, hvor jeg lå og hvilede, og da hun ikke rigtig kunne få sit store liv med, gav jeg hende en hånd bagi, og der var hun drivvåd, så kom jeg ellers op og fik tændt noget mere lys, og der var fostervand ud over begge sofaer, jammi. Nå så stod vask af sofaer og gulv på programmet og mere venten, jeg havde besluttet at første hvalp skulle være på vej senest 5.30, ellers ville jeg hive Gunnar min dyrlæge ud af sengen, imens stod Kristine op, som har hjulpet med at våge, så jeg også kunne sove lidt, og da kl. nærmede sig 5.30 og der absolut intet var sket, ringede jeg til Gunnar, vi blev enige om at vi kørte mod Rødding med det samme, en time senere ankom vi til Rødding og hele Gunnars familie stod klar til at tage imod, Celina blev bedøvet og de gik i gang, lidt over kl. 7 stod vi med den første hvalp, og så fulgte de i hurtig rækkefølge, Gunnar øffede lidt om, at jeg vist havde ventet længe nok med, at hive ham ud af sengen og komme afsted, for de var meget svære at vække, imens var veterinærsygeplersken kommet og måbede noget over den store aktivitet, men hun var en kæmpe hjælp og fik gang i et par der syntes umulige, da det hele var ved at være overstået, 7 hvalpe møflede rundt i kurven og ledte efter babser, så begyndte vi at slappe af og snakke sammen, indtil jeg kom til at kigge ind til Celina som Gunnar var i gang med at sy sammen, sygeplersken var i gang med at give hjertemassage på Celina og mit hjerte gik snart i stå af skræk, shit hendes hjerte var gået i stå. Så viste Gunnar igen hvorfor det er jeg altid vælger ham til fødsler hvis jeg kan, med roligt overblik ledte han slagets gang, og snart begyndte hendes hjerte at slå igen, hendes vejrtrækning var dog noget flimrende, så vi blev lidt længere så hun kunne blive stabiliseret og få ekstra væske og erstatningsblod, hold op hvor var jeg bange, det var lidt for tæt på.....

Men endelig gik det bedre, og Gunnar blev færdig med Celina, og råbte til mig om han så snart måtte holde ferie nu, og ja det må han, den dejlige mand, vi holdt lidt sjov med, at jeg havde skrevet på FB at han ikke havde fået lov at holde ferie før uge 31, he he, men godt det passede sammen. Det han kan er lige præcis grunden til at jeg kører en time for at komme til dyrlæge, jeg er helt sikker på at havde jeg brugt en af landdyrlægerne her omkring, så havde jeg mistet min dejlige pige.

Men nu er der gået et døgn og Celina ser godt ud, hun mangler lige at få appetitten tilbage, Gunnar mener det er de stærke smertestillende piller hun fik med hjem der er skyld i hun ikke har appetit, og da hun ikke ser ud til at have ondt, dropper jeg de stærke nu, så håber vi det går.

Søde Kristine blev og tog en vagt mere så jeg kunne få sovet lidt, og efter en masse kørsel efter hendes hund, kom hun tilbage om aftenen så jeg lige kunne få en lur igen, Celina og hvalpene skal have 100% overvågning til Celina er helt oppe på dupperne igen, da hun ikke opdager at hun lægger sig på dem, mens hun stadig er lidt omtåget.

Celina inden parring.

15-7-2014 Så er ventetiden snart slut, Celina synes livet er ved at være besværligt og glæder sig helt sikkert til at kunne bevæge sig igen, turene er små og korte, selv gamle mor Wiona virker let og ubesværet sammenlignet med Celina, hun ruller derud af i slovmotion, underligt at se, hun har aldrig set sådan ud før.

Kristine som har (Fiona)Tosca fra Celina`s første kuld står klar til at hjælpe med fødslen, hun glæder sig vist til at se om den lille pige hun har ventet på kommer denne gang, det samme gør mine andre tålmodige hvalpekøbere, som har ventet næsten to år for at få en lille pige fra Celina, desuden er der mange nye, så mon ikke der bliver holdt øje med siden i næste uge, og jeg opdaterer selvfølgelig så snart jeg har nogle resultater.

Jeg var i Hinnerup med Celina for at få givet den sidste Herpesvaccination, jeg tager ingen chancer, og dyrlægen mente da også at der er flere hvalpe end set på scanningen, men nu må vi se, Celina plejer at få meget store hvalpe, så det kan snyde, de mindste plejer at veje omkring 500 gr og de største op til 700 gr. Hmm tror det er tydeligt at det begynder at knibe med at vente længere.

 

26-06-2014 Hvor er denne søde ventetid dejlig, nu er Celina endelig ovre sin graviditets utilpashed, så nu er hun sulten, selvom det allerede kniber, at kunne spise en hel portion mad, så resten af morgenmaden serveres ved middagstid, sjovt nok er der dog altid plads til godbidder.

Hun er nu præcis 5 uger henne, og maven skvulper allerede når hun løber, så jeg tør slet ikke tænke på hvordan hun ser ud når vi når 4 uger længere frem, men ingen tvivl om at hun har tænkt sig, at modsige dem der siger, at kuldene bliver mindre med alderen:))

Mor Wiona har op og nedture med ryggen, derfor har jeg ikke meldt hende til udstilling alligevel, må nok se i øjnene, at min smukke pige er færdig med udstillinger, og gåture er blevet max. 2 km, så kan hun ikke mere, så alder og gamle skader begynder at indhente min dejlige pige.

Jeg var lige oppe og besøge min lille Gabi, som bor hos gode bekendte sammen med Tante Emmi, alle hundene var også med, og Celina og Gabi var vildt glade for at se hinanden igen, og mor kunne da også bruges, nøj jeg fik mange mysser, den lille skat da. Faktisk ville hun da godt have været med hjem igen, så hendes anden mor Lise, blev lidt nervøs for om jeg tog hende med igen, he he. Desværre glemte jeg at tage billeder, men hun havde nu heller ikke meget pels, det var nærmest bikini, men hun ser sød ud, dejlig lille pige, mærkeligt at hun snart bliver 2 år, synes stadig hun er meget baby. Dejligt at hende og Emmi er som siamesiske tvillinger, intet duer uden den anden. Emmi var ligesom de fleste fra det kuld utrolig smuk.

 

Emmi og Gabi venter på farmand.

 

13-06-2014. I formiddags var jeg i Hinnerup med Celina til scanning, det var Susanne Elvstrøm der scannede hende, hun er ca. 23 dage henne, da vi kom ind i klinnikken udbrød Susanne omgående, okay hun er da vist med hvalpe, utroligt men man kan faktisk se det med det blotte øje allerede nu.

Susanne spurgte mig,  om Celina mon ville have noget imod at ligge på ryggen, oppe i puderne foran scanneren, jeg sagde, at det tror jeg ikke er noget problem, bare hun kan få lov at vise sin mave frem, så er hun lykkelig.

He he det holdt også stik, de vippede hende lige om på ryggen, og så lå hun stille som en lille mus, så længe der bare var nogen der ville røre hendes mave og se beundrende på den. Min lille gennemskuelige pige, knap var scanneren sat på hendes mave før Susanne udbrød, jo den er god nok der er allerede den første hvalp, og så talte hun ellers derud af, ialt fandt hun 5-6 hvalpe.

Så nu er det bare at vente til uge 30 og se hende vokse, det er så hyggelig en tid, faktisk lagde jeg mærke til at allerede få dage efter vi var kommet hjem begyndte hun at dreje om på ryggen og vise maven frem, når jeg gik forbi hende, så jeg fik hurtigt en god fornemmelse, og da madleden satte ind her i uge 3, så var jeg helt sikker på at turen var lykkedes, så fantastisk.

Sjovt nok spurgte Susanne også hvor gammel Celina er, og hun blev lige så paf som Nuria og Norbert i Spanien blev over at hun næsten er 7 år gammel, hun synes heller ikke hun ser det mindste gammel ud, oveni synes jeg det er flot at komme med så pænt et kuld i den alder. 😀

11-06-2014 Celina bliver scannet på fredag, så får jeg vished for om der kommer baby Celinaèr eller ej.

30-05-2014. Så har vi været i Spanien på en lille lynvisit. Celina formåede ellers at trække den lige til det sidste, men mandag aften d. 19 kørte vi endelig. Vi kørte fra Krogager kl. 21.00 og stille og roligt ned gennem Tyskland, Holland og Belgien, da vi var næsten gennem Belgien begyndte vi at blive trætte og holdt ind på en resteplads og lagde os til at sove lidt, efter 2 timer fortsatte vi ind i Frankrig og hele tirsdag kørte vi gennem Frankrig.

 

Et meget skuffende land langs motorvejen, vi kunne kun finde sandwiches at spise og de var fyldt med maoynaise, badrr. Så vi besluttede, at vi ikke stoppede igen før vi var i Spanien, kl. 23.00 trillede vi endelig over grænsen til Spanien, vi forlod motorvejen for at finde et hotel at sove på. Næste dag skulle vi over en bjergkæde for at komme ud på motorvejen mod Valladolid, det var næsten lidt for spændende at køre i.  

Omkring kl. 15.00 var vi endelig fremme hos Devael bernere, og Celina kunne lide Sam med det samme, og ville gerne lege med ham og stille op, men når det begyndte at blive alvor, sagde hun nej, vi prøvede at hjælpe, men da Sam gispede lidt vel stærkt, foreslog jeg en pause. Skøn pause med kramning af 8 vidunderlige hvalpe på 6 uger og masser af snak og te/kaffe, efter et par timer prøvede vi igen, og nu var Celina med på den, Norbert hjalp lidt til og hurtigt fik vi en god parring. Celina var deréfter fuldstændig pjattet med Norbert og var nærmest ved at vælte ham, han kiggede lidt undrende, men som jeg forklarede ham, hun sagde bare tak for hjælpen, nu var de venner. Faktisk kiggede de meget på Celina og undrede sig over hende, de sagde at de aldrig havde mødt en berner der kunne udtrykke sig som hende, selvom de ikke kender hende kunne de sagtens forstå hvad hun sagde, måske derfor, at så mange af Celina`s hvalpekøbere vil have nr 2 hvalp efter hende, de er alle meget specielle. Heldigvis kunne de også lide hendes udseende, og de måbede nærmest, da jeg sagde, at hun bliver 7 år til efteråret, de troede ikke hun var mere end 3-4 år, men min snart gamle prinsesse holder sig også fantastisk, og hun løb og hoppede så let som altid.

Sam var endnu smukkere end jeg havde regnet med og en rolig og glad dreng, helt perfekt til Celina, han er berømt for at give gode temperamenter, og da Celina også kun har givet søde og glade bamser, lyder det jo fantastisk.

Derefter kørte vi ind til Valladolid og fik et hotelværelse hvor vi måtte have Celina med, og om aftenen gik vi ud i byen og fik lidt øl, tapas og middag, en skam det var så koldt. Næste dag gik vi rundt i byen med Celina, men nej, hun ville ikke lave noget inde på brostenene, så til sidst forlod vi Valladolid og kørte ud på landet, og der lykkedes det endelig at finde et sted hun kunne godkende, man er jo ikke byhund.  

KL 17.00 havde vi en ny aftale med Sam og hans søde mennesker, og det tog ikke 5 minutter inden de hang sammen, efter en ny gang hvalpenusning og kaffe/te, kørte vi kl. 19.00 mod nord igen, vi tog hjemturen i et hug, kun afbrudt af skiftepauser, vi kørte ca. 2-3 timer hver gang, så holdt vi og skiftede, vi gav lidt mere gas på hjemturen for vi satsede på at nå Paris inden morgentrafikken, vi fik lidt af morgentrafikken for vi var der først ved 6.30 tiden, jeg tør slet ikke tænke på hvordan det ville have været en time senere.

Vi var forbløffende friske og fortsatte i tæt trafik gennem Belgien, Holland var bedre, men så tog Tysklans da lige 2-3 timer ekstra på grund af kø, men vi var hjemme kl. 21.45, en rask hjemtur ud i et på næsten 27 timer, jeg synes Lene og jeg gjorde det godt. Celina var til gengæld udmattet hun sov et helt døgn efter vi var kommet hjem, selvom hun havde sovet på hele hjemturen også..

Så nu er der bare at vente og se om turen giver gevinst, jeg håber meget på trippen af små hvalpepoter.

 

Debbie er ikke blevet parret og bliver det heller ikke, jeg havde hende med op til Katrine da vi lavede progesteronstest på Celina, og hun undersøgte Debbie og resultatet er at Debbie har ikke plads i fødselskanalen til hvalpe, så hun vil kun kunne få hvalpe ved kejsersnit, så vi besluttede at hun ikke skal have hvalpe.

08-05-2014. Så sker der endelig noget, Celina er gået i løbetid i mandags, og skal formentlig parres mandag-onsdag i uge 21, alt er ved at være planlagt, min veninde Lene tager med på turen til Spanien, så vi kan skiftes til at køre og min anden veninde Madhuri tager sig af mine andre dyr og gården i den uges tid vi er væk.

Samtidig er de første af Celina`s sidste kuld med CH. Monalue for Your Eyes Only begyndt at blive røntgenfotograferet, Tykhøjetgård`s Garfield (Goofy) er kommet ud med A hofter og OCD fri, AD skal desværre tages om, da DKK siger han ikke ligger godt nok på billederne. 

Tykhøjet Gård`s Gabi er kommet ud med HD A/A  AD 0/0 og OCD fri. Så det begynder godt for kuldet, håber resten kommer til at se lige så godt ud.

Tosca i fuld højde, 2,5 år gammel.

28-04-2014 Jeg venter stadig på at Celina skal gå i løb, hun har godtnok ikke travlt, muligheden for at slippe let om ved parring ved at få sendt kølesæd herop fra Spanien er ikke gået iorden, så der er ingen vej udenom, jeg må afsted til Spanien når det bliver tid, heldigvis har jeg to veninder på standby, som har lovet at den ene passer bedriften og den anden tager med på turen, afhængig af min kære chef når den tid kommer, om både jeg og min ene veninde kan få fri på samme tid, meen han plejer jo at være jordens sødeste, så vi håber det kommer til at gå.

Muligvis bliver Debbie parret på samme tid, hun plejer at gå i løbetid en uge efter Celina, jeg skal lige se hvordan jeg kan få det til at passe sammen først.

Celina, Wiona og Tosca bagerst, tigger om godbidder.
Min skønne gamle hund Wiona
Celina og Wiona

 

01-04-2014. Hvor er jeg glad for at min dejlige Wiona nu har opnået en alder på 9 år, det var helt sikkert værd at tage til Finland og hente hende i 2005, min smukke pige med det milde og glade temperament.

Hun er blevet meget mere i hopla igen, Canosan gør underværker på hende og som side gevinst er hendes pels også blevet meget blødere og blankere igen, så lige nu har jeg en skør vildbasse i huset igen, hun koster rundt med mig, og som min datter sagde da hun var på besøg, det var længe siden hun var blevet skubbet rundt i huset af hende på den måde, hvilket også kunne fortælle hvor glad hun er blevet igen, man kan se det bare ved at se på billederne af hende. Det gør mig glad.

Celina er nu meget tæt på løbetid, hun er fuldstændig overskruet og hopper rundt oppe i luften, nogen gange har jeg svært ved at tro at de er så gamle som de er, Celina bliver 7 til efteråret, men det mærkes heller ikke meget. Skøre tøser, selv Debbie på 3 år er overhovedet ikke så skør som de to gamle bernere, he he.

 

3-02-2014 Så er aftale lavet med smukke Sam fra Spanien til Celina`s næste kuld, en lækker dreng der efter min mening er værd at køre efter, han har rigtig mange gamle hunde bag sig, op til 14 år er de blevet, desværre er hans far død kun knap seks år gammel, men da det er af mavedrejning og ikke kræft, har jeg valgt at det ikke har samme vægt, som hvis det havde været cancer.

Jeg håber I kan se bort fra rodet på de nye billeder af Celina, for en gangs skyld kunne jeg få hende til at stå pænt, så de bliver altså brugt alligevel. Som det kan ses er hun nu endelig smuk og lækker i pels igen, helt klar til vores nye eventyr i Spanien.

Ellers går det stille og roligt, Wiona er kommet på prednisolon, det viser sig at være ryggen der driller, lige hvor bækken går sammen med rygsøjlen, derfor kan hun svinge lidt i om hun småhalter på venstre eller højre bagben, men sikke en forskel, selvom dosis er meget lav, så har jeg fået min skøre dejlig glade hund tilbage og stort set uden halten, lige nu kører jeg forsøg med nogen præparater der gerne skulle overtage pillerne, noget naturmiddel, jeg har prøvet et par andre ting, men de hjalp ikke, men nu må vi se, jeg giver ikke op, hun skal helst af piller igen, hvis jeg kan gøre noget. Selvom man næsten er ni år, bryder jeg mig ikke om at bruge alt for meget binyrebarkhormon, men alm. smertestillende virker ikke rigtigt, så lige nu er det nødvendigt.

 

Debbie har gået tur med sweater på, hun fryser helt vildt når der er frostgrader, så er hun glad for sin arvede sweater, ellers er jeg nemlig nødt til at lade hende blive hjemme og det falder ikke i god jord, hun vil gerne være med ialt.

 

 

24-12-2013. En rigtig glædelig Jul til jer alle, venner, familie, hvalpekøbere og bekendte. 

Desværre har tiden vist, at Debbie har snydt mig godt og grundigt, men hun vil blive parret igen til foråret, hvor Celina også vil blive parret, jeg mangler bare at finde den rigtige han til Celina.

Tusind tak for mails og smsèr fra mine dejlige hvalpekøbere, jeg nyder dem rigtig meget. Ludvig på billederne er den største berner jeg har set og opdrættet, han er 74 cm høj, og er hver år med i Norge på ferie, hvor han klarer 16 km bjergtur på en dag, det er flot klaret af smukke Ludvig.

Debbie 13 uger

24-11-2013 Et rigtig kæmpe tillykke til mine C-kuld hvalpe, som bliver 6 år i dag, utroligt at Wionas første kuld allerede er så gamle, jeg håber I alle får en super god dag, det må absolut være derfor vejret er så skønt i dag.

Jeg er også rigtig glad for at kunne fortælle at Debbie, lille fransk bulldog er gravid, og føder hvalpene først i det nye år, se mere under hvalpeplaner fransk bulldog, tænk at få et kuld af sådan nogle små smukke flagermus børn, fantastisk.

Lige for tiden rydder jeg op i fryseren og føler mig lidt underlig ved at stå og stege engelske bøffer til hundene når jeg kommer hjem fra arbejde, men behøver jeg sige at det falder i god jord hos dem.....  

 

Gabi og Emmi

28-10-2013 Gabi er flyttet hjemmefra, det er stadig meningen, at Gabi kommer til at indgå i min avl, men da hun fik muligheden for at komme op og bo sammen med Tante Emmi fra E-kuldet, hos Lise og John, ja så greb jeg chancen, det er der flere private grunde til, men også at hun stresser Celina, som bare ikke kan nænne at sætte sine børn på plads, faktisk er Celina i løb lige nu, og hun ser ud som om hun lige har haft hvalpe, altså totalt afpillet pels, det var også en af grundene til at hun ikke bliver parret i efteråret, jeg kan mærke, at hun ikke er klar denne gang, selvom der er gået et år siden sidste kuld, hun er godt nok ikke enig. Hun står jævnligt og skubber til mig for at få mig til at køre hende ud til en hanhund, skøre tøs.

John, Lise og Emmi har været et par gange og besøge Gabi og gå tur med hende, så hun blev lidt vant til dem, og hun hoppede da også uden betænkeligheder op i deres bil sammen med Emmi, da de hentede hende.

Vanen tro var der selvfølgelig dramatik med i spillet, to dage før afhentning opdager jeg at Gabi pludselig står og trækker det ene bagben op ude i haven, men da hun hurtigt begynder at løbe rundt og lege med Celina og Debbie igen, regner jeg med at det er ok, men fredag er hendes ene bagpote lidt hævet og når hun står stille vil hun godt trække poten op fra gulvet, jeg tænker at ok vildbassen har nok forvredet poten lidt, men hun er stadig lige legesyg, så regner med at hun bare skal have et par dage til at komme sig i.

Lørdag morgen da jeg står op er poten meget hævet og nu slikker hun ofte på den, ikke at det hindrer hende i at fjolle rundt, nej da, men da det er meningen at hun bliver hentet om eftermiddagen, er jeg nødt til at tage til dyrlæge og få poten undersøgt, nu vil jeg også godt vide om det er mere alvorligt end jeg regnede med.

Op ad formiddagen kan vi endelig komme ind til dyrlægevagten, og vi bliver hurtigt enige om at røntgenfotografere poten for en sikkerhedsskyld, han bliver nødt til at give hende en let bedøvelse, for den lille vildbasse kan absolout ikke holdes i ro. Heldigvis ser poten fin ud, intet brækket, så efter opvågning kører vi hjem, med smertestillende og penicillin, poten var inficeret i et langt skrabemærke som først er blevet synligt efter hævelse og slikning, så Lises og min vurdering er at vi holder fast i flytningen lørdag eftermiddag.

Det sjove er at Emmi sjældent er særlig interesseret i andre hunde, men Gabi opsøger hun selv og de leger godt sammen.

Nu er der gået en god uge siden flytningen, og hun og Emmi er allerede meget glade for hinanden, Emmi passer på lillesøster hvis nogen af hundene i hundeskoven bliver for vilde overfor Gabi, så blander Emmi sig lige og dæmper legen.

Som det kan ses på forsiden, så faldt Gabi meget hurtigt ind i sofa hygge rytmen, billedet er fra en af de første dage, Lise kan bare noget med hunde og er hjemmegående, så de følger hende hvor hun går og står, to meget forkælede hunde som altid er i centrum, det er så dejligt at aflevere hunde sådan et sted, man har det bare godt indeni, selvom det er en svær beslutning.

Debbie er også kommet i løb så der er helt ærligt meget rødt hjemme hos mig lige nu, godt det er lædermøbler, så sæderne kan tørres af. Jeg regner med parring af Debbie først i november, det bliver bare så spændende.

Wiona har gode og dårlige perioder i bagbenene, alt efter vejret tror jeg, og alt for lange ture er efterhånden for meget for hende, en enkelt gang imellem kan hun klare en tur på 4 km, men kun på gode dage og ikke flere dage i træk, det skifter om det er venstre eller højre hun trækker på, men det er oppe fra bækken det kommer, det er simpelthen skader fra første fødsel som har sat sig som noget gigt agtigt med alderen, surt men sådan er det altså, hun er jo altså ved at være en ældre pige med hendes 8,5 år, heldigvis er hun stadig glad og fjollet det meste af tiden.

 

 

 

Gabi og Emmi.
Gabi 1 år
Gabi elsker ligesom sin mor at ligge på ryggen og blive nulret på maven.

17-10-2013 Tak for det dejlige billede af Goofy som jeg fik til hans fødselsdag, og en vise der taler for sig selv🙂:

Der intet hegn der binder  mig
og ingen holder på mig nej
Før var jeg i slaveri
men nu er det forbi

Hej hop og hiv og sving
jeg kan gå hvorhen jeg vil
Glad hopper jeg omkring
ligsom jeg er tosset til.

Mor hun køber masser hegn
så jeg ik' ka' kom' ud på vejn'
Og far han råber som en gris
og fatter ik' en fis

Hej hop og hiv og sving.....'

Jeg kunne ikke lade være at grine, da jeg læste versene, det er vist ikke kun mig der har en Gabi, med krudt i røven. Til gengæld er de altid glade og med på den værste.

Celina er lige gået i løb, så nu regner jeg med at Debbie kommer i løbet af de næste 2-3 uger, hun plejer at komme sidst i Celina`s løbetid, så bliver det spændende at prøve at få parret en fransk buller.

Ellers går alt med sædvanlig travlhed, er indimellem lidt stresset over alt hvad jeg skal nå, men jeg når da det meste.

 

 

 

 

2-10-2013 Tillykke til G-kuldet med 1 års fødselsdagen d. 6 oktober, ufatteligt at der allerede er gået et år siden de blev født.

Herover et helt nyt billede af min egen Gabi, frisk fredig og altid sulten. Som det kan ses på forsiden har Gabi, Debbie og jeg en evig kamp med muldvarper, og de to unge vil gerne låne dem, når jeg får held af at fange en i fælden.

Jeg bruger en del tid på at dække huller efter Gabi som prøver at grave muldvarperne op, men det er ikke lykkedes hende at nå at få en op endnu, Debbie fangede en sidste efterår, men hun gider ikke rigtig i år, så Gabi øver sig.

Jeg har besluttet at vente til forårsløbetiden med at parre mor Celina for sidste gang, så kære hvalpekøbere I må have lidt tålmodighed🙂. 

Til gengæld går jeg og venter på at Debbie skal komme i løbetid, så hun kan blive parret, det bliver spændende.

 

21/8 I ferien havde jeg besøg af mit hjertebarn Emmi, Emmi er den første berner der er flyttet hjemme fra mig som næsten voksen, jeg elsker hende højt og det er kun fordi Lise og John kan give hende så meget mere end jeg kan, at jeg har det fint med det. Hun gav mig godt nok en overraskelse, jeg så Emmi sidste sommer, men hun er bare vokset en del siden, sikke en kæmpe bernerpige der kom ind ad lågen, ligger vist omkring de 55 kg, vel at mærke uden at være fed. På billedet hvor hun sidder ned kan man rigtig se hvor bredt et bryst hun har.

Hun er bare så smuk. Det var også rigtig dejligt at hygge en eftermiddag med Lise og John, søde kærlige mennesker, Emmi har det som blommen i et æg, tror Lise sover mere sammen med Emmi end med John🙂de to piger gør vist alt sammen.

Tykhøjet Gård`s Eminent 3 år og 7 mdr. gammel
Tykhøjet Gård`s Noma 2 år.

Et stort tillykke til alle fra F-kuldet med jeres 2 år den 19/8, jeg indrømmer blankt, at jeg havde glemt det, men så er det jo godt at ejerne ikke glemmer det, dejlige mails med lykønskninger, sendt rundt mellem ejerne af F-kuldet og til mig, er bare dejlig læsning, skønt at I alle er så glade for dem, og at I stadig holder kontakt til hinanden. I er skønne specielle mennesker😘

Her er Gabi kommet i løbetid, så der er stadig fuld fart på damen, jeg har I et stykke tid måttet forhøje porten med ståltråd, for hun hoppede da bare over og løb op på vejen og tog imod alle der kom forbi, som hun syntes var spændende, og skete der ikke lige noget, så løb hun da bare selv en tur. Lidt pudsigt da hun ikke viger fra mig, når jeg går tur med dem alle, så er hun så morsyg den lille. Men det er nok fordi hun ved, hvor jeg er, når jeg er hjemme og hun smutter en tur. Nå men hegnet er pillet ned igen, og hun er ikke hoppet over siden, så krydser fingre for at det var det.

Vi har desværre måttet tage afsked med Ce-Me fra C-kuldet, hun havde skrantet i et stykke tid, noget som desværre viste sig at være cancer, men jeg ved selvfølgelig godt at mine hvalpe ikke alle vil slippe for kræft, selvom jeg forsøger at gøre, hvad jeg kan for at undgå det, som jeg siger til mine hvalpekøbere jeg prøver alt hvad jeg kan, men jeg kan ikke give nogen garanti, der vil være nogen der vil opleve det, men håber bare det vil være meget få. 

Så er aftalen på plads med parring af Debbie, min franske bulldog, så nu glæder jeg mig til hun kommer i løbetid.

 

 

Debbie nyder Jytte`s opmærksomhed.

17-07-2013 Så er hele F-kuldet røntgen fotograferet, Freud HD A, AD 0 og fri i skuldre. Ferdiand Noma HD A og AD 0, Fiona(Tosca) HD B og AD 0 og fri i skuldre og endelig Frode HD C/B, AD 1/1.

Generelt et meget tilfredsstillende resultat, som har gjort, at alle er rykket flot op i index, tillykke til alle ejerne.

Wiona er blevet opereret i det ene knæ på venstre bagben, for at se om korsbånd eller minisk var slidte, fordi hun har haltet en del på det, men det hele så ud, som om det var en væsentlig yngre hund, der ejede knæet, alt var helt normalt og uden slid. Hun fik indsprøjtet noget i knæet, som de håber hjælper, når hun er kommet helt over operationen igen, så nu må vi se.

Fredag havde jeg nær mistet hende, kort før jeg skulle afsted på weekend til Skagen om formiddagen, opdager jeg, at hun har mave drejning, noget hun havde for et par år siden, og efterfølgende blev opereret og fik syet maven fast for dengang. Så jeg røg til dyrlæge igen, med hende i en vis fart, heldigvis viste det sig, at der ikke var en hel drejning, dyrlægen kunne få en slange ned i maven på hende, men hun var fuldstændig blæst op og i stor pine, røntgen viste, at der stod en masse snask i maven på hende.  

Fordi der ikke var helt tillukket, blev vi sendt hjem igen, og heldigvis begyndte maven at svinde ind igen over de næste par timer. Så med nogle timers forsinkelse kom jeg alligevel afsted på weekendophold, min veninde Madhuri passede alle hundene og min datter havde lovet at være back-up til at køre til dyrlæge, hvis der blev mere. Så endte med at have en herlig weekend i de rige`s paradis.

 

Til efteråret bliver Debbie, min lille franske bulldog parret, en af eksperterne i racen er ved at lave et match for mig, som kan passe til hende, så det skal nok blive nogle fine hvalpe, hvis altså hun er med på ideen.

Tykhøjet Gård`s Eileen Bedst i Racen (BOB) 3½ år gammel- Eileen til højre i billedet.
Gabi 8 mdr.

25-6-2013. Jeg skal love for at Brooklyn er inde i en stime af gode resultater i udstillingsringen i Frankrig, i weekenden blev hun først bedst af alle bernertæver, så var hun oppe mod bedste han, vandt over ham og blev dermed BOB (bedst i racen), for at gå videre og ende med at blive BIS1(bedst i show af alle racer) det er fantastisk, oveni købet efter at have smidt pelsen fordi hun snart går i løbetid. Jeg er så stolt af hende og Valerie, for Valerie gør et fantastisk job med hende. Det er ikke normalt at bernere bliver bedst i show, det gør det bare så meget mere fantastisk. Tillykke til jer begge.

Søndag den 16 juni var jeg i Vejen til DKK udstilling med Gabi og Wiona, Gabi er blevet ret spinkel i øjeblikket og derfor fik hun very good, men en rigtig pæn kritik, som dommeren skrev, han kunne lide det han så, der var bare for lidt af det, og det er fuldstændig korrekt, så jeg kan kun håbe på at bredden kommer tilbage når hun stopper med at vokse, for hun var tungt bygget som lille. 

Wiona blev bedste veterantæve med CK, og BIK4 (fjerde bedste tæve af alle bernertæver), atter engang med en helt fantastisk kritik.

Jeg var lidt heldig, at det ikke regnede da Wiona skulle i ringen, ellers havde jeg aldrig fået overtalt hende til at være med, hun hader regnvejr, så godt vi havde udstillingsteltet, det var vi mennesker også glade for, for det styrtede ned en overgang. Dejligt at se I mange skønne bernermennesker igen.

Herhjemme er Gabi totalt overgearet, faktisk hænger hun ret tit oppe under loftet, føler jeg, hun er godt nok en vildbasse, så mon ikke første løbetid nærmer sig, det plejer det, når de bliver så skøre....

Tykhøjetgård`s Fiona er blevet røntgen fotograferet, den første af Celina`s hvalpe der er blevet fotograferet, hun fik HD B , AD 0/0 og skuldre fri, så det var et rigtig pænt resultat, hun er faktisk den første af mine hunde der er blevet røntgenfotograferet i skuldrene, det er jo frivilligt og jeg har ikke set problemer hos nogen af mine med skuldre, men nu prøvede vi at teste det, og det var som jeg håbede, fri.

 

 

TykhøjetGård`s Eileen(Brooklyn) Winner af French Championship.
Brooklyn og Valerie

4-6-2013. Sikke en søndag, først havde jeg en rigtig hyggelig dag med G-kuldet og deres søde ejere, desværre måtte vi undvære Gibson og Laila, da Gibson havde fået kennelhoste hos naboen.

Men de fire hvalpe fandt hurtigt sammen og begyndte at lege med hinanden, så kom Freud og Fiona(Tosca) fra F-kuldet også på besøg, så 8 bernere drønede rundt og hyggede hele eftermiddagen, vi andre hyggede med at grille og snakke, det var godt, tak til grillmesteren Bo.

Mandag formiddag kom der så mail fra Valerie i Frankrig at Brooklyn ( Eileen fra E-kuldet), havde vundet French Championship i Frankrig om søndagen, med CAC, CACIB og BOB (den bedste af sin race), sikke vidunderlige nyheder, jeg tror Valerie og jeg er lige stolte af hendes smukke pige, Brooklyn er 3½ år gammel nu og fuldt udviklet.

Brooklyn havde sit første kuld hvalpe sidste forår, og alle hvalpene var bestilt på forhånd, de franskmænd er helt vilde med hende. Det er jo dejligt at høre, for det holdt også hårdt at slippe hende da hun var lille.

Jeg har været en tur nede i Rødding hos min kære dyrlæge Gunnar med Wiona, hun har små haltet på det ene bagben i ret lang tid, så nu ville jeg have fundet ud af hvad der var galt, han fandt ud af at det var knæet der er ømt, og tog et røntgenbillede af det, men leddet så fint ud, så nu er hun i første omgang på noget medicin der skal genopbygge brusk, hvis ikke det har hjulpet om en måned, så bliver han nødt til at åbne benet og se om det er minisk eller ledbånd det er galt med, vi prøver bare det andet først.

 

 

Wiona 8 år

1-4-2013 Et virkelig kæmpe tillykke til min egen Wiona skat, hun er bare det bedste køb jeg nogensinde har gjort, sød, blid og ikke mindst gudesmuk og nu har hun også nået mindste målet i alder for hvad jeg synes en berner skal blive.

Mindst 8 år burde alle bernere kunne blive, selvom det er min første berner der er blevet så gammel, men det var jo også derfor jeg rejste til Finland og hentede Wiona, nu skulle de dårlige oplevelser med unge hunde der døde af kræft gerne brydes, og hun har indtil nu fuldstændig levet op til mine forventninger. Hun er en gæv og frisk ældre pige, billedet på forsiden er taget igår, hvor hun er i fuldt fjolle humør og hopper værre rundt end hendes barnebarn på 5 mdr. 

TAK går også til Tuomo (kennel Bernario) og Bert fra kennel Van T`Rijkenspark i Holland for at lade mig købe hende, Bert og Karla havde første valg i kuldet som ejere af faderen, og Bert pillede selvfølgelig hurtigt Wiona og hendes søster Wiltrud ud af de 7 tæver der var i kuldet, som værende de to bedste, og da Tuomo havde bedt mig vælge en ud efter billeder og jeg ikke var i tvivl om, at det var Wiona jeg ville have, var Bert så flink, at han sagde jeg kunne få Wiona, noget jeg ikke glemmer. Hmm Karla måske heller ikke, for da hun så Wiona som 5 årig nede hos dem, fik Bert et sideblik, hun var fuldstændig vild med Wiona, som egentlig ligner sin søster Wiltrud, men Wiona er noget tungere bygget. Temperamentet er også det samme, over glade hunde der elsker gæster, gæster skal udnyttes fuldt ud til kæl og kram mens de er der.🙂

 

I dag skal hun have en af sine livretter, masser af kylling med kun lidt grøntsager til, ingen hundepiller.

Også et kæmpetillykke til de andre fra Bernario`s W-kuld, der er stadig 7 tilbage af de 11 hvalpe der var i kuldet, det synes jeg er flot.

Tykhøjet`s Ferdiand Noma 1½ år gammel.

11-03-2013  Som tiden da flyver afsted, nu er G-kuldet allerede 5 mdr. og Celina`s første kuld(F-kuldet) er nu 1½ år gamle, så nu begynder røntgenfotograferingerne forhåbentlig snart, jeg ved ihvertfald at Tosca som er på forsiden bliver fotograferet her i marts, det er jeg meget spændt på, fordi Celina`s hvalpe virker meget stærke, indtil videre også G.kuldet, men jeg skal jo også lige se det bevist på nogle diagnoser, så kære ejere af F-kuld begynd at planlæg hvornår I vil fotografere dem.

Herover er der billede af F-kuld`s Noma, dejlig kraftig dreng.

Gabi er blevet helt vild med at køre bil, hun gider bare ikke blive siddende når jeg skal ud af den, hun vil med, og det kan hun jo ikke altid, men hun bliver i det mindste pænt omme i bag. Jeg håber snart foråret slår igennem så vi kan komme afsted på nogle gode lange udflugter igen, jeg har bare ikke lyst når det er så koldt. Men vi elsker dem allesammen, her om vinteren bliver det kun til ture i den lokale skov, faktisk kom min veninde og jeg til at gå 4 km med hundene selvom Gabi var med, her i lørdags, alt for langt for en 5 mdr. hvalp, men jeg bliver lidt forledt af at hun er så stærk, hun klarede det da også uden at blinke, og nød det rigtig meget. Resten af eftermiddagen legede hun med min venindes 7 mdr. gamle Eurasierhvalp, så sidst på eftermiddagen var den lille meget træt, så faktisk ikke mere til hende den dag, undtagen hurtige tisseture i haven, og så ind og sove igen.

Ludvig og far på ferie i Norge
Gabi

 

11-2-2013. Denne gang er det billeder af Ludvig jeg har sat ind, Ludvig er efter Wiona og Zolo, han er den største berner jeg nogensinde har set, med sine 74 cm i stanghøjde, som det kan ses er han en smuk dreng, med meget af Wionas hoved og Zolo's øjne og bredden er efterhånden også kommet med. Tusind tak for billederne Til hans familie. 

Her går det godt, alle hundene stortrives, Celina nyder at kunne bevæge sig frit igen, efter hun blev reoperet, faktisk er hun helt oppe at køre, men der venter også en løbetid lige om hjørnet. 

I weeekenden var Gabi med på sin første udstilling, det tog hun i stiv pote, selvom der var et mylder af hunde og mennesker, og det var i en hal, noget som mange unge hunde ikke bryder sig om, akustikken er lidt speciel.  Stå stille var dagens umulige opgave, men den søde engelske dommer tog det med godt humør, og hun fik en fin bedømmelse Særdeles lovende, som er top karakter i babyklasse, hun blev dog ikke placeret. 

Bedømmelsen oversat efter bedste evne: 4 mdr gammel, god størrelse for alderen, smukke mørke øjne med dejligt udtryk, korrekt hoved, gode korrekte forben, korrekt dybde på brystet, god overlinie, står lidt stejlt bagtil, bevæger sig ok med energi og balance, glad og selvsikker. 

Jeg kan næsten ikke beskrive hvor meget hun hyggede sig, hun var stort set igang hele dagen, hun bliver ikke så let træt. Næste dag da jeg tog overtøj på for at køre ud og ordne nogle ærinder, stod hun på to ben op ad mig med et bedende udtryk, jeg var ikke i tvivl om at hun gerne ville med på udstilling igen, lille pus.  

Ellers går der lige nu meget tid med at håndopmade to Meyersunger (papegøjer) som ellers ville være døde i denne kulde. Se under papegøjer. 

 

14-01-2013. Godt Nytår til jer alle. Tusind tak for breve, SMSèr og Emails med historier og billeder  til Jul og Nytår, fik skam fra D,E,F og G-kuld, det er jeg virkelig glad for og nogen af billederne skal nok komme her på siden, jeg skal bare have dem overført til samme computer, de ligger på Iphone og 2 forskellige computere.

Jeg håber alle kom godt ind i 2013, her opdagede hundene intet, der var ikke så meget som et skrald at høre, det stormede for meget til at lyde flere km væk kunne høres, lækkert.

G-kuldet er alle steder kommet godt i vej, Gabi har senere leget med Gordy og i går var vi ovre hos Freud og Gajo og lege et par timer, hvor er Freud(storebror fra 2011) dog blevet en lækker dreng, jeg håber Bo og Søs gør alvor af at tage ham med på udstilling i år, han er smuk, jeg ved ikke hvor de vinkler f-kuldet har kommer fra, men de er flotte, Fiona(Tosca ligner snart en schæefer så vinklet er hun, det er vildt, og Freud er også enormt vinklet og kraftig, lækre. 

Gajo og Gabi skulle godt nok genopfriske deres status i flokken, shit hvor har de to temperament, Gajo var slem, men Gabi lod sig ikke kue, frisk tøs:-), men der blev også leget igennem, Gabi syntes det var enormt sjovt at rende med deres legetøj, så hun blev skarpt forfulgt af de to drenge i vild galop rundt om det lange spisebord, Freud syntes Gabi var enorm sød og lækker.

Gabi har også leget med Gordy flere gange og det forløber noget mere roligt, Gordy har ikke  sådan et dominerende temperament, så de leger voldsomt men fredeligt, Gabi elsker at løbe og hun er lyn hurtig. Jeg synes allerede hun er rigtig dygtig til at gå ud og gøre sig ren, undtagen når hun er alene hjemme i mange timer, så kan hun selvfølgelig ikke holde sig, men det kan man jo heller ikke forlange.

Celina er blevet opereret, inderstingene på hendes kejsersnit var gået op, så hun fik lige pludselig et kæmpebrok, noget hun aldrig har haft før, men det generede hende så Gunnar og jeg blev enige om at hun måtte på operationsbordet igen. Det var godt vi gjorde det, aldrig har jeg set så lettet en hund, hun løber og hopper og er så glad, så det var helt sikkert det rigtige at gøre. Det har også givet hende overskud til at lege med Gabi og Debbie, se Celina ligge på ryggen udenfor og de to små ligge ovenpå og bide i hende, det gør lykke.

Ellers går alt stille og roligt, hundene trives alle fire, Wiona kan godt skælde noget ud på Gabi, men hun provokerer hende også rigtig tit, ihvertfald opsøger hun Wiona hele tiden, og får faktisk lov en gang imellem at sove sammen med hende, hvis hun er rolig, ellers giver det et par på låget.