Nyheder 2012
25-12-2012. Et stort tillykke til mit smukke E-kuld, tænk at det nu er 3 år siden den dramatiske juleaften hvor de blev sidste kuld fra min dejlige Wiona, hun fødte en hvalp og så skete der ikke mere, så midt i gåsen måtte min dyrlæge afsted til klinikken og redde hvalpene. Det viste sig at livmoderen var ret perforeret, så ikke flere hvalpe. 
Billedet på forsiden er af Emmi som ejes af Lise og John i Struer, og lever et liv i forkælelse og total værdsættelse, sådan som en rigtig berner fortjener det. Tak for alle billederne som I sender af min store smukke pige. 

Ellers nyder jeg min lille Gabi, som er lige ved at tro at hun er skødehund, fordi jeg nyder at bære rundt på hende. Skulle hilse og sige at kalkun og vildgås er godkendt, nøj hun syntes det var godt. 
Hun er ved at være vandt til at køre bil og er faktisk en ret nem hvalp, selvom hun er en værre bandit. Hun balancerer rundt på armlænene af sofaerne, så en dame der ligesom sin mor har styr på sin krop. 10-12-2012 Så er der blevet nogenlunde ro i huset igen, Garfield flyttede som den sidste i fredags, lidt trist altid når den sidste tager afsted. Til gengæld er det rart at føle sig sikker på, at de får det rigtig godt der hvor de kommer hen, og der er jeg helt rolig, ene pragtfulde mennesker er blevet nye forældre til hjertebørnene.
Alle tilbage meldinger efter flytningerne er også at det går rigtig godt og at de tager det fint og roligt og hurtigt ser ud til at føle sig hjemme. 
Gajo leger allerede rigtig godt med Freud som er tålmodig overfor den lille.
Gibson er rolig og nem, men også legesyg.

Tak for de søde hilsner og gratulationer med hvalpene i både gæstebog og på mail og facebook. Tove du har ret, Garfield er en charmetrold i kæmpestørrelse.

I lørdags tog Madhuri og jeg, Gabi og Gordy med ind på gågaden i Vejle, jeg tror vi nåede ca. 100 meter på en time, havde glemt hvor meget opsigt berner uldtotter vækker, folk stod i kø for at komme til at røre ved dem, heldigvis er de selv hjemme de to små, så de nød bare opmærksomheden, selv Gabi som havde snor på for første gang, Gordy havde allerede på en uge lært at på pænt i snor og på den rigtige side, gå på plads, sidde og jeg fik lige en sms, at nu kan han også dække, og noget med "pragteksemplar", tror jeg kommer til at bytte dem om i en uges tid🤩.

Gabi har så mest lært ulykker, i går havde jeg ikke taget hundene med ud, kommer så til at kigge hen på vinduerne, der sidder Debbie i det ene vindue og Gabi i det andet, har aldrig  haft en hvalp der allerede som 9 ugers kunne hoppe op i sofaen, som hun helt klart havde gjort, og så hoppe videre op i vinduet, jeg var ved at dø af skræk da hun bare hoppede ned fra vinduet, helt klart ikke anbefalelsesværdigt. Siden har jeg fundet ud af hvordan hun gør det, hun tager bare tilløb og vupti lander hun i sofaen, er bange for at hun bliver noget af en udfordring!!
Men hun er så sød og meget kærlig, så jeg nyder hende helt vildt.

Celina og Wiona er meget tit i weekenden på tur med min datter og svigersøn, de elsker at have de to nemme piger med, selvom alt det sne der ligger lige nu ikke er ret godt til Wiona, hun begynder at få gigt, og kan godt halte noget efter de anstrengende ture, det skræmmer mig helt vildt, de første tegn på alderen hun trods alt har, der er kun 4 mdr. til hun bliver 8 år, normalt er der heldigvis ikke noget, men den dybe sne er for meget for hende, men hun vil med og er helt oppe at køre, så det bliver vist svært at begrænse hende lidt.Suk.Det er ikke længere nemt at være mops, de frække hvalpe er blevet for store:)
25-11-2012. Lørdag havde Celina og resten af C-kuldet 5 års fødselsdag, et stort tillykke til jer alle, den blev fejret med masser af ost til aftensmad og griseøre til alle de voksne.

Onsdag blev babyerne chippet, og det tog alle pænt, kun Gajo kom med et lille hyl, som altid blev Solveig og jeg enige om at han var en rigtig dreng, det er altid drengene der hyler ved chipping.
Fredag var vi nede i Rødding til sundhedscheck, alle drenge havde som altid begge sten  i pungen, med alle de drenge jeg har haft i tidens løb, er det underligt at jeg aldrig har prøvet at en eneste kun havde en sten ved 7 ugers undersøgelsen, men dejligt selvfølgelig, alle har også saksebid og er fine, og de er ikke ligefrem små, selvom det var dagen før de blev 7 uger, vejede Gibson allerede 7,5 kg og de andre mellem 6 og 7 kg. Gunnar syntes de var fine.

De er ude en del gange om dagen og elsker at tumle derude, og lege gemme under min bil.
Vi har haft rigtig mange besøg, både af venner, bekendte, arbejdskammerater og nuværende og mulige fremtidige hvalpekøbere, så det har været en intens periode, så selvom jeg har haft meget ferie, så har det været lidt hæsblæsende men rigtig hyggeligt, og jeg ved simpelthen ikke om jeg kunne have klaret det selv uden Madhuri, hun har været en kæmpe hjælp. Det endte selvfølgelig også med, at hun har forelsket sig i en af hvalpene, så Gordy flytter hjem til hende næste weekend.
Gajo flytter over til storebror Freud fra F-kuldet sidste år, Bo og Søs er så begejstret for Freud, at de var klar til at få en lillebror i år, noget som jeg selvfølgelig er meget glad for, fordi Freud har det som en rigtig berner skal have det, et rigtig højt værdsat medlem af familien, som lige så stille er flyttet op i sofaen og i sengen. De har også lovet at begynde ringtræning med både Freud og Gajo, så de kan prøve at komme med på udstilling, spændende.

Jeg er sikker på, at næste weekend når nogle af drengene flytter, så står Wiona og Debbie meget begejstrede og vinker farvel til dem, nøj hvor er de trætte af de vildbasser, men de er godt nok også frække nu, men jeg synes jo også at de er utrolig dejlige og kærlige, faktisk når folk ikke at komme ind ad døren, før der er mindst en hvalp kravlet op i skødet på dem, mens de forsøger at komme af med støvlerne, de er nærmest Wiona op ad dage, hvad det angår. 


20-11-2012. Som altid kan jeg næsten ikke følge med i forhold til tiden, i lørdags blev mine små skønne hvalpe 6 uger og Madhuri og jeg tog dem med til Vejers strand, okay lad mig sige det sådan, 9 hunde er absolut maximum for hvad der kan være i min Golf Plus, hvalpene var i mit store hvalpebur, og Wiona, Debbie og Celina sad bag buret, Madhuri`s Mops måtte om foran, der kunne bare ikke være flere i bag, men det gik da, og atter engang imponerede dette kuld mig, Gajo sad og hylede utilfreds i ca. 20 min. de andre hvalpe sagde intet, de sad bare og kiggede og lagde sig så til at sove, de var stadig stille da vi kom ud til Vejers, der er ca. en times kørsel.
Det var nu et farligt sted til at starte med, men hurtigt opdagede de at det var sjovt at løbe i sandet, det var bare ikke nemt at få lov at gå i fred med dem, synes for mange ville alt for tæt på, det er ikke særlig nemt at styre 9 hunde uden snor på, men vi regnede med at det ville være værre med snor. 
Hjemturen foregik i absolut tavshed, ikke en hvalp sagde det mindste, selvom vi var inde og handle og alt muligt, dygtige børn.
Nu er hvalpene fordelt, derfor har de også fået deres navne på nu.
Hvalpene fik deres nye halsbånd på i denne uge, som det også kan ses på nogle af billederne, da det er med refleks på, det tog de fint, det generer dem ikke.


Imorgen skal de chippes og fredag morgen kører vi ned til Rødding til min dygtige dyrlæge Gunnar Gram og får lavet sundheds attest og bliver vaccineret.
Gibson og Gajo
11-11-2012. Ufatteligt som tiden flyver afsted, nu er babyerne allerede 5 uger gamle og når de er vågne er der fuld gang i dem, og de er ude og lege i haven flere gange om dagen, hvis det altså ikke regner hele tiden.

I går havde jeg besøg af en venindes mand og datter, det var hvalpene helt vilde med, der er jo noget anderledes over børn, så Thea kunne ikke klage over mangel på opmærksomhed fra de små, se nedenfor.

Ellers ser det ud til at hvalpene er ved at være reserveret til nye familier, igen er det typiske bernerkøbere, rolige og venlige mennesker, det er ganske enkelt en fornøjelse.

Jeg kan også lige så godt gå til bekendelse, selvom der var en stribe velegnede købere der havde lagt billet ind på Gabi, så har jeg sagt nej, hun bliver her hos mig, hun er en super dejlig lille pige, fræk, glad og smuk.

Wiona gider ikke hvalpene og siger efter min mening lidt for voldsomt fra denne gang, så hun er kun sammen med dem når hun selv beder om det, ellers, er der hvalpegitter imellem.

Skøre Celina er skruk over hvalpenes gummipivedyr, så hun ligger og passer på en gummiand, istedet for sine børn, på det område er Wiona og Celina ens, et´hvert gummidyr rangerer højere end deres hvalpe, skøre tøser.

I næste uge begynder bil træning med de små,  og de får halsbånd på. I denne uge har fyrværkeri og skud CD kørt et par gange om dagen, og de er fuldstændig ligeglade.
Besøg af Thea
4/11-2012 De kære babyer er i fuld gang nu, og leger og spiser selv og tisser i stor stil på gulvet, så moppen er nu i fuldt sving hele tiden. De er utroligt sjove når de rigtig er vågne, og rangordenen er ved at blive fastlagt, sikke nogen kampe de tager, og pigen holder sig absolut ikke tilbage. 
De er bare så kære, at det er svært at få lavet noget som helst andet end at ligge på gulvet og lade sig bide i, og nusse og kramme små bamser.
I går tog vi dog en tur til Herning udstillingen af DKK hunde og der købte jeg CDèn til forebyggelse af fyrværkeri, skud m.m. så må vi se om det virker.
De har også været ude nogle få gange, men vejret har været for vådt til at det har været ret mange gange, men de synes allerede det er spændende at komme ud.

Kristine og Tosca var også lige forbi og kramme bamser, vi måtte dog lade Tosca blive udenfor, hun var alt for voldsom, hun er noget af en krudtugle, den smukke pige.


 

28/10-2012 Så har nogen af hvalpekøberne været og besøge G-kuldet, tusind tak for kanelsnegle Søs og Bo, de var lækre.
Hvalpene er begyndt at rende rundt og leger og hygger sig, det kom næsten fra den ene dag til den anden, fra at ligge og sove det meste af tiden, begyndte de pludselig at vræle op og løbe rundt i kassen, så det var tid at åbne for dem og lade dem komme ud.
 I dag har de også fået deres første måltid, det gled uden videre ned, de var så dygtige til at spise, men selvfølgelig krævede det en tur under vandhanen bagefter, desværre kan det ikke helt tage de brune snuder, som kommer af at die, men håber, at I kan se bort fra de små brune næser, de ses jo desværre meget på de nye billeder,heldigvis forsvinder det gerne inden de rejser hjemmefra. Ellers er det nogle skønne hvalpe og jeg nyder dem rigtig meget.


Gabi er ret fotogen.

20-10-2012 Der er nye billeder af de små krammebamser, nu 2 uger gamle, de er simpelthen bedårende, de er virkelig nogle små bamser, rolige og stille og når der så pludselig sidder et par stykker og kigger op på mig, så smelter jeg simpelthen, de har jo altså kun lige fået øjne, men de ser så bevidste ud.
Mormor Wiona har et par gange fået lov at komme hen og snuse til dem, men det er med at passe besøgstiden, ellers kommer Celina pludselig farende og skælder ud.
Bamserne vejer efterhånden 1300-1500 gram, de var 5 dage om at begynde at tage på, da mor Celina ingen mælk havde før, jeg gav sutteflaske et par gange ingen det rigtig løb til , men nu er der masser af mælk, rigtig dejligt.
Jeg bliver altså nødt til at prale af Celina igen, hun er bare så sej, for et par dage siden skulle stingene fra kejsersnittet tages, jeg beder hende stå stille og læner mig ned over hende, med en meget spids kniv stikker jeg ind under stingene og snitter dem op, hun rører ikke en muskel, selvom det helt sikkert gør ondt. Jeg tager halvdelen af stingene den dag, næste dag ligger hun ude i gangen på siden, så tænker jeg, at jeg lige kan tage resten, hvis hun vil blive liggende,ha ha da jeg begynder at pille ved stingene igen, vender hun sig helt om på ryggen og flader ud, så jeg rigtig kan se og komme til, igen fuldstændig uden at røre på sig, mens jeg snitter resten af stingene op, det bløder lidt for jeg kan ikke helt undgå at stikke hende i skindet. Da jeg er færdig og har pudret hende med lidt sårpudder, rejser hun sig bare, sender mig et intenst blik og går ud og kigger på godbidsdåsen, så er jeg vist vejen, og de var fuldt fortjent, fantastisk hund.😘 Hvem siger at hunde ikke er menneskelige???

Så vil jeg lige sige tusind tak til Madhuri som hjælper mig med at få arbejde og babyer til at hænge sammen, og har taget sig kærligt af dem, mens jeg har været på arbejde, det er en stor hjælp.

Næste søndag d. 28/10 er der åbent hus for hvalpekøberne for første gang, jeg glæder mig til at se jer.
14-10-2012. Så er mit skønne G-kuld her, vi måtte til Rødding meget tidligt lørdag morgen, den 6-10, klokken kvalme, hvis jeg skal dømme efter hvor søvndrukken stakkels Gunnar lød, da jeg hev ham ud af sengen, Gunnar er min meget dygtige dyrlæge, men efter vandet var gået ved 3 tiden om natten, skete der bare ingenting, og efter at have ventet i 3 timer, syntes jeg det var på tide at få en snak med Gunnar, jeg fik besked på at køre med Celina med det samme, jeg har ca. en times kørsel ned til Rødding dyreklinik.
Stadig ingen presseveer da vi ankom en time senere, så vi blev hurtigt enige om at det var tid at få dem ud, så hun fik et hurtigt kejsersnit, og det var virkelig på tide, et par af hvalpene troede jeg ikke på, vi ville få liv i, men efter laaang tids arbejde med dem, kom de alle i gang, super dejligt.
Der var 4 kæmpe hvalpe, de tre af hannerne og tæven og så var der en lille bitte han, det viste sig at den lille han bare var normal størrelse på 610 gram, det var bare fordi kæmperne vejede fra 700-760 gram at han så lille ud.
En af de store drenge er lidt fejltegnet på forbenene, men så er han da let at kende😉, de andre fire hvalpe er 100 % perfekt tegnet, men hold op nogle skønne hvalpe, faderen har helt klart sat sit fingeraftryk på dem, den måde benene er udformet på er klart efter ham, korte utrolig kraftige ben, og hovederne er klart en blanding af smukke Loke(Celina`s far)og Monalue`s søde udtryk, jeg er meget spændt på at følge disse smukke børn. 
Til modsætning fra Celina`s kuld sidste år, er disse meget stille, nok det mest stille kuld jeg har haft, F-kuldet snakkede uafbrudt i de 8 uger de boede her, F-kuldet ligner også rigtig meget Celina i smuk udformning og hoveder, men hende og Goyan(sidste års far) ligner faktisk også hinanden en hel del.

Celina har min fulde beundring, mage til intelligent hund skal jeg vist lede længe efter, jeg er normalt hos hundene de første 2-3 uger i døgn drift, da jeg er vant til at Celina`s mor Wiona, altid kom til at lægge sig på hvalpene, så hvis ikke jeg var der og kunne hive dem ud lynhurtigt, så var der helt sikkert gået mange af hendes hvalpe til.
Men Celina startede med at lægge sig meget forsigtigt ned over den eller dem, hvor der var mindst hvalpe, og så trykke en smule ned med brystet så de skyndte sig at kravle ud for at komme i sikkerhed, så hjalp hun lige med at skubbe med en albue, så utrolig spøjst ud. 
Nu har hun udviklet en ny og perfekt teknik, hun læner sig op ad siden på hvalpekassen, mens hun glider meget forsigtigt ned, så kører hun lige så forsigtigt frem og tilbage med hele kroppen så alle hvalpene bliver skubbet foran hende, mens hun når helt ned og ligge, på den måde kan hun ikke komme til at ligge på nogen af dem, det er virkelig genialt og ser utrolig morsomt ud, når hun gør det. 
Hun er kommet sig utrolig hurtigt efter kejsersnittet, 2 dage efter kom hun drønende ud af kassen, da hun hørte at jeg tog snorene ned fra knagerækken i gangen, for at gå en tur med de andre hunde, men så kunne hvalpe være hvalpe, hun skulle ikke gå glip af noget, så vi nøjedes med en hurtig tur på en ½ time, hun drønede ud over markerne som hun plejer og hopper og springer, trådene generer hende i hvertfald ikke, min skøre pige. 
G-kuld(han 2 i profil)
26/9-2012. Så blev spændingen udløst, jeg var i Rødding hos Gunnar Gram, min dygtige dyrlæge, og få røntgenfotograferet Celina i dag, stor var overraskelsen da billedet kom frem på skærmen, det så ved første øjekast ud til at vrimle med rygrader og hoveder, de to ting det er muligt at se på røntgen, han tog 3 billeder for at være sikker, og på alle tre kunne vi begge tælle 5 hvalpe, noget af en forskel fra den ene der var at se ved scanningen. 😀
Men det var også let at se hvorfor hun er svær at gennemskue, de fleste af hvalpene lå helt oppe i brysthulen, det gjorde de også sidste gang, men da var der også mange nede i maven.
Jeg vejede hende inden vi kom ind, og hun havde taget lige præcis 5 kg på, så det passede jo også meget godt, man siger ca. et kg per hvalp.
Det er sjovt så overraskede dyrlægerne hver gang er over Celina, de fatter ikke hvor velopdragen hun er, jeg beder hende bare ligge stille, så gør hun det, og normalt hopper hun også selv på bordet, men denne gang fik hun ikke lov, nu er der 1½ uge til fødsel, så nu skal hun ikke hoppe mere.
Jeg glæder mig ufatteligt meget til miraklerne ser dagens lys.😘

24/9-2012. På onsdag bliver Celina røntgenfotograferet af min dygtige dyrlæge, så håber jeg at få mere at vide om antallet af hvalpe, lige nu siger mit målebånd at hun skal have ca. 4 hvalpe, så jeg håber det viser sig at passe.🙂
I går søndag var jeg til hvalpetræf hos F-kuldet, 3 ud af 4 var mødt op, de er nogle dejlige unghunde, noget ranglede lige nu, men proportionerne er fine, sikke vinkler de har, og alle har flotte haler der sidder lige hvor de skal, de skal nok blive nogle smukke hunde, når bredden lige kommer med.
Det var rigtig hyggeligt, tak Bo og Søs fordi I havde lyst at se os alle hos jer.😀


14/9-2012. Yes Celina er drægtig, jeg glæder mig så meget til små krammebamser igen, og ja nu skriver jeg bamser i flertal, selvom dyrlægen kun kunne finde en hvalp i hende, jeg tror ikke på at der kun kommer en bebs, hun er først 6 uger henne på søndag, og på de 12 dage der er gået siden hun blev scannet, har hun øget maveomfanget med 6 cm, og hun ser nu meget dyb og bred ud, med runding på maven, en rigtig pærefacon. Hun er også blevet meget afdæmpet og ligger meget, og jeg tror ikke 1 hvalp ville gøre hende så tyk allerede.
Til historien hører også at fortælle at hun sidste år, blev scannet og røntgenfotograferet, og der var alligevel 3 hvalpe mere end der kunne ses på røntgen, taget den dag hun fødte, så jeg ved at hun kan gemme på hemmeligheder, den søde Celina.

Jeg har også været på besøg hos Eminent fra E-kuldet i lørdags, jeg har ikke set Emmi siden jeg tog den tunge beslutning at omplacere hende sidste år, Emmi er en rigtig, kravl ind i hjertet hund og jeg savner hende stadig så meget, men hun ville ikke kunne bruges i avl p.g.a. løse hofter, så derfor gjorde jeg det, hun bliver 3 år til jul.
Det var underligt at komme ind til hende og hendes familie, hun skældte mig bare så meget ud, de havde aldrig hørt hende gø så meget af nogen før, der var ingen tvivl om at hun fortalte mig, at hun var så sur på mig over det jeg havde gjort, men da hun stoppede kom hun hen til mig og så lå hun klinet op ad min stol i næsten hele den tid jeg var der. Du godeste hvor er hun smuk, mindst lige så smuk som Wiona hendes mor, det hjalp ikke ligefrem på min ærgelse over at hun ikke kommer til at tilføre racen sine fantastiske egenskaber, hun er en ener, ingen tvivl om det. 

Jeg har også haft besøg af Tosca igen, fra F-kuldet i nogle dage mens hendes mor deltog i møder i København, et lille livstykke, hun hygger sig klart når hun er hjemme på besøg, der er jo så meget plads her at drøne rundt på og hun og Debbie legede en del og løb om kap ud til kødbenene udenfor, Debbie prøvede at knurre og bide efter hende for at skræmme hende væk på vej ud til benene, men Tosca vidste at der ikke var alvor bag og ignorerede hende totalt, sjovt det gør alle hunde faktisk, stakkels Debbie der aldrig bliver taget alvorlig,ha ha.
25-8-2012 Tak for mails og billeder fra F-kuldets familier, det er så dejligt at høre fra jer.
Jeg glæder mig til at se dem alle igen i september hos Freud og hans familie, det bliver godt.

Wiona, Celina, Debbie og jeg har været på kantareljagt sammen med min meget gode veninde Lotte, knap 4 timer strøjfede vi gennem kæmpeskovene i midtjylland, uha jeg elsker det, men de sidste par timer, morede vi os noget over hundene, hver gang vi stoppede og plukkede kantareller, lagde de sig alle tre ned og hvilede, og når vi gik videre rejste de sig og gik efter os, og i samme øjeblik vi stoppede igen, lå de omgående og hvilede igen, så de fik alle tre gåture nok den dag. Vi var mere ømme af at bukke os hele tiden og plukke. Men mellem 5 og 6 kg blev det til, mums det er bare slik, det værste er bare rensningen af dem inden de kan spises og fryses ned. Det er nu dejligt at have ferie en gang imellem.
Råhygge på ferien, Freud og familie
19-08-2012 Ufatteligt at der allerede er gået et år siden min eksmand og jeg stod i fødsel med Celina, en fødsel der gik helt i stå efter de første 4 hvalpe var født, og min super dygtige dyrlæge var på weekend, med det resultat at jeg endte hos en vagtdyrlæge i Klovborg som jeg aldrig kommer hos igen, han var slet ikke opgaven voksen, og jeg mistede resten af kuldet.
En stor tak til Finn fordi han reddede Tosca(Fiona), som jeg havde opgivet, da hun virkede helt død ved fødslen, alle oplivningsforsøg virkede ikke, så Finn endte med at give hende kunstigt åndedræt, og pludselig kom der en anelse liv i hende, efter over en halv times arbejde stod det klart at hun ville overleve. Hun er i dag en smuk og meget intelligent hund, som Kristine er meget glad for, selvom jeg har lidt part i hende, så er det jo Kristine hun bor hos, så det er dejligt at det endte så godt.
De tre drenge fra F-kuldet er også nogle skønne og livlige hunde, de er lette at lære ting, noget som også ligger til deres mor, og hele kuldet virker stærke i deres knogler, så det bliver spændende når de skal fotograferes i løbet af det næste ½-1 år.

Så et kæmpe tillykke til de 4 skønne fra F-kuldet med deres første fødselsdag.

Wiona, Celina og jeg har været på ferie i Søndervig hos Helle, min veninde, hun havde lejet et sommerhus derovre, der var rigtig dejligt og vi startede første aften med at gå meget langt, da Helle mente hun kendte retningen, meen efter en hel del kilometer var jeg glad for, at jeg havde taget telefonen med, så jeg tastede lige så stille adressen på sommerhuset ind på telefonen bag hende, og hmm vi måtte lige korigere kursen lidt, så efter minimum 8 km ankom vi hjemme igen, se hundene herunder, de var godt nok trætte, en del af turen var jo op ad bakker i sand.
Næste dag satte jeg telefonen til at notere ruten og antal km fra start, så da gik vi kun 6 km.
Helle var lidt overrasket over hvor meget opmærksomhed man får når man kommer med et par bernere, men sådan er det, ikke ret mange kan lade være at kigge efter dem og en del skal også lige hen og pil, rode rage på dem, og hundene nyder det jo bare. Sjovt selvom de gik løse det meste af tiden, er ingen jo bange for sådan et par søde og velopdragne bamser, som bare holder sig til deres mor.

Debbie var imens på ferie hos min svigersøn og datter, min svigersøn er ret vild med det bette kræ, og hun elskede at sove i arm i nogle dage, jeg syntes det var lettere kun at have 2 med på ferie, der var jo ikke indhegning rundt om huset.

Sidste dag osede vi i Søndervig i 3 timer, vi havde taget Helles hund med og lod mine blive hjemme i sommerhuset, da det var meget varmt, stor var chokket da vi vendte tilbage og blev modtaget af Celina og Wiona i indkørslen, hvordan var de kommet ud??? Hmm det viste sig, at vi begge troede, at den anden havde lukket terassedøren, fordi den var lukket da vi skulle afsted, men den var åbenbart bare blæst i, så de havde skubbet den op, men godt at de var så fornuftige at blive hjemme til vi kom tilbage,de er nu også et par pragteksemplarer de to skattebasser.

Nu går jeg så og venter på at se om der kommer små bernerbamser først i oktober, jeg må jo bare have tålmodighed, alt er ihvertfald planlagt hvis det lykkes, også ny sambo der flytter ind for at hjælpe hvis der kommer familieforøgelse, og min søde chef har sagt, at vi skal nok finde ud af det, hvis jeg skal have fri der, selvom det stadig er midt i højsæsonen, er der noget at sige til at jeg er glad for mit arbejde?? Til gengæld har jeg også helt dårlig samvittighed over at holde ferie nu, fordi de så godt kunne have brugt min hjælp, men det kan jo ikke hjælpe noget.


Vi aser efter Helle op ad bakke.
Efter mange km ved vesterhavet, totalt udsolgt af energi
8/8-2012. Så blev Celina parret med CH. Monalue For Your Eyes Only, selvom hun nær havde drevet mig til vanvid, de andre 2 gange Celina er blevet parret, var det begge gange på 14 og 15 dag, så da hun kom lidt for tidligt i løb i forhold til min planlægning, skyndte jeg mig at rekvirere 2 fridage torsdag og fredag så det kunne passe med 14 og 15 dag, hvilket slet ikke er let lige i ferie sæsonen hvor vi havde fået at vide at der var lukket for fridage, men men jeg kan jo heldigvis som regel få en aftale med Henrik (min chef) så jeg fik mine fridage, det passede også så fint fordi Karla og Bert (ejerne af Monalou) havde tid de to dage, de skulle nemlig til Bremen på hundeudstilling i weekenden, og til Sverige mandag.
Og så skete der bare ikke noget, jeg var i Hadsten og få testet hende tirsdag, fredag og der skete stadig ikke nok, så de åbnede klinikken for mig søndag igen, og til middag havde jeg svaret, søndag aften skulle hun parres, jeg skrev SMS til Karla, og hun spurgte om jeg kunne komme til Bremen her og nu, jo da selvfølgelig, jeg skulle bare lige pakke lidt og aflevere Wiona, Debbie var afleveret torsdag, så ca. 13.30 kørte jeg mod Bremen, der var for engangs skyld ikke ret mange der overhalede på vejen derned, men fandt også ud af at min bil nu kan køre noget stærkere, så selv med omkørsel over Neumunster, på grund af kø ( hurra for GPS advarsler) og da jeg nåede Bremen holdt jeg også i kø i en halv time, så ialt en ekstra time, alligevel var jeg der 17.30, fik kontakt med Karla og Bert og fulgte efter dem til en lille skovtykning inde i byen, og så luskede vi ind under træerne og hundene fik ordnet parringen og vi snakkede lidt, og en time senere var Celina og jeg på vej hjem igen, vi landede i Gadbjerg ved 22.00 tiden, knap 1100 km kørte vi den ene dag, men så kunne jeg også godt sove.
Mandag kom Karla og Bert og 3 hundedrenge på besøg, og Celina og Monalou fik lov at lege lidt i haven denne gang inden de parrede igen, hold op hvor er han dejlig, det mest yndige hoved og sikke nogle benstammer, virkelig lækker, selvom jeg godt kunne se, at Celina kiggede noget rundt for at finde Goyan som hun blev parret med sidste år, det var helt sikkert den store kærlighed, men hun accepterede da Monalou efter lidt tid.
Oveni havde de to søde mennesker gaver med til mig, de er godtnok bare så rare og sjove.
De havde en anden dreng med Fabian som vandt Bremen udstillingen i Weekenden, Best Of Bread, en søn af Wiona`s søster, og en unghund fra samme mor på 18 mdr. også virkelig en kommende stjerne, så det var 3 meget smukke drenge der var her.
Så fortsatte de til Sverige, de søde mennesker kørte hele vejen, istedet for at tage færgen for at kunne tilpasse det dette besøg. 😘

Så tirsdag blev brugt til at hente Debbie hjem, hold op hvor blev hun glad for at se sin mor, selvom hun rigtig havde hygget med en anden fransk og deres mor og datter i de dage. Så nu er der kun at læne mig tilbage og  krydse fingre for at alle anstrengelserne bliver til et dejligt kuld hvalpe.

 16-07-2012. Jeg har fået lov at bruge kennel Van T`Rijkensparks meget smukke import fra england til en date med Celina i næste måned, ham har jeg holdt lidt øje med i lang tid som et muligt emne, nu har Bert og Karla sagt ja til en date,det er jeg rigtig glad for. Dels synes jeg han er pragtfuld og dels glæder jeg mig til at se dem igen, rigtig søde mennesker som villigt deler ud af deres lange erfaring i bernerverdenen.
Helle min barndomsveninde har lovet at tage med, hvis Celina ellers er lige så punktlig med sin løbetid som hun plejer, efter planen skal hun gå i løbetid først i august.
Jeg håber bare ikke det ramler sammen med LEGO`s brag af en fest i august igen (denne gang 80 år fødselsdag), det gjorde det jo sidste gang da jeg skulle til Belgien og date, nu må vi se.

Jeg håber næste kuld bliver lige så stærke som Celina`s sidste kuld, ikke en har trukket på et ben i opvæksten, det er meget befriende og rart for hvalpekøberne. Frode fra F-kuldet har dog lige været syg, han havde fået en parasit, men er nu frisk igen, og jeg er rigtig glad for meldingerne om hvor vidunderlig en hund han er, han har været med på camping og opført sig rigtig pænt, sådan noget kan man jo ikke høre for tit, tak, Kirsten og Søren.

Alle tøserne og jeg har tilbragt weekenden i det sønder jydske, en rigtig hyggelig aften hos kennel Berneremmas ved Fynshav, hyggelig grillen ved vandet mens hundene løb frit rundt og snakkede og legede sammen med to 6 mdrs. hvalpe, som ikke kunne blive trætte, hold op hvor de hyggede sig. Super lækkert sted med fiskerhytte og helt ugenert.

Min aften til jubilæumsmiddagen med Keld og Camilla Kirk Kristiansen(LEGO´s ejere) og toppen af Lego`s ledelse var rigtig hyggelig og sjov, ikke mindst på grund af min kavaler som var dejlig underholdende og sjov som sædvanlig, selvom vores direktør tog lidt rigelig gas på os, men skægt var det.😉

22/6-2012  Tosca har lige været på besøg i 4 dage, mens hendes mor holdt en miniferie, hun er en meget levende lille pige, der skal helst ske noget hele tiden, så vi har gået ture og kælet til den store guldmedalje, Debbie nåede lige at få hende opdraget lidt inden hun skulle hjem igen, for Tosca syntes det var mega sjovt at komme drønende og løbe Debbie ned, det blev Debbie trods alt træt af i længden, så hun fik knurret og hevet lidt i Tosca`s pels når hun gjorde det.
Ellers gik det godt med primadonnaen, ingen gøen om natten, da var hun træt, hun lærte også ret godt at komme når jeg kaldte, selvom jeg måtte bruge lidt triks i starten, ha ha, hun er bare en skør tøs, meen trold kan tæmmes. Det var bare alt for galt som jeg blev begavet af Kristine, tusind tak,nu med egen Stelton P-skive.'

Så er aftalen om Celina`s nye ægtemand ved at være på plads, en super lækker dreng som ikke er brugt af andre end ejerne endnu, så det bliver en tur til Holland i August regner jeg med. Oplysninger om ham kommer på et lidt senere tidspunkt. Der er helt nye linier på den ene side af ham, og meget gamle hunde også, så jeg er tilfreds med denne aftale.

Så har Debbie som sagt været hos dyrlægen og få udstedt sundheds certifikat, det er frivilligt om man vil have lavet det, men en god indikator for hvordan sundheden er i racen, kopi bliver sendt til klubben. Han synes hun er en unormal sund og frisk bulldogge, han er bestemt mere vild med Debbie end med bernerne, han kan heller ikke blive fri for at røre hende hele tiden, hun maser rundt på bordet for at få hovedet ind i hånden på ham, typisk Debs.
Debbie var også så heldig som den eneste at få lov at komme med til grill og hyggedag i Farsø og Aalborg sidst i maj, sammen med Lene og mig, der var så mange mennesker at jeg ikke kunne være bekendt at tage de store med, total hyggelig dag, med nye erobringer til Debbie`s fanklub.

Jeg har også snakket med Jørgen igen, og Tykhøjet Gård`s Eleonora (Else) har det super godt, de er bare så glade for hende, hun er med alle steder, hun har været med på camping og til fest, og hele familien lyder til at falde for hendes åbne sind og smukke udseende, så det er en lykkelig omplacering, men det regnede jeg nu også med det ville blive😀

Ellers går det meget op i arbejde for tiden, LEGO har et luksus problem, vi sælger for meget, vi kan ikke nå at producere nok, så i søndags var jeg også på arbejde, sjovt at prøve at køre linie igen, har kun været på kontor i 2 mdr. nu, jeg kan godt mærke, at jeg mangler motionen jeg får på linierne, det vrimler også med vikarer, en hård tid for de faste.
Jeg glæder mig rigtig meget til den officielle LEGO middag på hotel Legoland sammen med spidserne/ejerne i firmaet i næste uge,den er for dem der har haft jubilæum i år med mand/kæreste eller lign.🤭 
Tosca: Skal vi lege?
13/5-2012 Vi havde et rigtig hyggeligt hvalpetræf, med de 4, 8 måneders banditter, de søgte hurtigt sammen og legede med hinanden, specielt de tre drenge, men de skulle også lige teste om rangordenen i kuldet var den samme som da de var små, og det var den uden tvivl, der blev undersøgt ude og inde, om alt var som før, så sjovt at se.
Det er første gang jeg har måttet opgive at få hvalpene linet ordentligt op, de er simpelthen en flok uro, så jeg må nøjes med at sige at de er på billedet alle fire. 😉
Hvalpekøberne kunne ikke nøjes med dette hvalpetræf, de hygger sig enormt i hinandens selskab, så de aftalte et nyt hvalpetræf i september hos en af hvalpene.
Freud og Frode er de store i kuldet, Noma og Tosca er mere kortbenene og brede, så sjovt at se dem samlet igen.
Vi morede os også atter engang over Kristines historier om hvor mange gange Tosca tager røven på hende, hun er bare en udspekuleret lille dame, og ingen af os er i tvivl om hvem der bestemmer i det lille hjem

I søndags var jeg i Roskilde til udstilling med Wiona, det var en russisk dommer, og det var tydeligt at Wiona ikke hørte til den type bernere, han foretrak, så en flad excellent uden CK og nummer 4 af 4, var hvad det kunne blive til:)

Jeg havde Else med, da nogle af mine "gamle" hvalpekøbere havde spurgt om jeg havde bestemt om jeg ville beholde hende, og det ville jeg jo ikke, så jeg havde hende med så de kunne se hende, de havde hende hele den tid jeg var i Roskilde, og faldt på stedet for hendes åbne og nysgerrige karakter, og smukke udseende, der var ingen der kunne se at hun aldrig havde været til udstilling før, hun tog det hele i stiv pote og var ved at dø af nysgerrighed efter at følge med i alt hvad der foregik rundt om os.
Faktisk har Else forandret sig 100 % i den tid jeg har haft hende, fra at være en lidt for stille hund, er hun nu en total aktiv og boblende lykkelig kæmpe hvalp, der bare vil lege og løbe hele tiden når hun er vågen, så sjovt at se på hende, så det  var med lidt dårlig samvittighed jeg sagde farvel til hende igår, da hun blev hentet af Bente og Jørgen og igen flyttede til sjælland.
Til gengæld ved jeg at hun får det godt, hun afløser TykhøjetGård`s Samson hos Bente og Jørgen, der måtte aflive ham p.g.a. alderdom næsten samtidig med, jeg hentede Else på sjælland, de ville gerne have en tæve denne gang og det passede dem fint med en der lige var blevet næsten voksen, hun skal lære vognkørsel ligesom Samson kunne og får faste gåture hver dag, samt meget opmærksomhed, og det har hun brug for.
Faktisk viste hun tydeligt at hun også var faldet for dem i Roskilde, for hun hilste begejstret på dem da de kom i går, og fulgte dem ud og ind i huset, hun sprang selv ind i deres bil og det var tydeligt at hun vidste at hun skulle med dem, måske fordi hun så sin kurv blive pakket i bilen, ligesom da jeg hentede hende. Det var ihvertfald tydeligt at se på udtrykket i hendes smukke levende øjne, at hun var helt bevidst om hvad der skulle ske.
Jeg har snakket med Jørgen i dag, og Else ser ud til at falde fint til, hun spiser også uden problemer og vil stadig gerne lege og gå ture, så det tegner godt.
Hygge ved hvalpetræf af to og firbenene.
De tre 8 måneders drenge fra F-kuldet.
25/4-2012 Else er faldet godt til her, hun leger meget med de andre hunde og har ligesom de andre fra E-kuldet en evne til at omgåes alle andre hunde, de viser omgående, at de ikke vil gøre nogen rangen stridig på nogen måder, og derfor bliver de så hurtigt accepteret, sådan er Else og sådan er både Emmi og Aiko, en god egenskab som gør det let at føre dem sammen med andre hunde.

Dyrlægen har tjekket op på de ting jeg gerne ville have på Else, og resultatet er at Else har fine hofter, vurdering A eller B, er sund og frisk på alle måder, hun har dog et lille tangbid, som desværre gør, at jeg har besluttet ikke at beholde hende til videre avl, da en søster har underbid, ligger der åbenbart i den kombination noget med biddet, noget jeg ikke har prøvet med de andre kuld hvor alle har fine bid.

Så lige nu kigger jeg mig rundt for at finde det bedst mulige sted til Else, flere har vist interesse. men intet er afgjort endnu, jeg forbeholder mig også ret til at vælge de bedste betingelser til Else, altså ikke først til mølle princip, hun skal så vidt muligt kunne blive resten af sit liv i det nye hjem, og der skal være tid og lyst til hende.
Hun er en sød og uproblematisk hund, så hun fortjener at det skal blive godt, hun skulle jo gerne kunne blive 10-12 år gammel, det ligger i hendes gener, med lidt held. 

TykhøjetGård`s Samson er død 10 år og 5 mdr. gammel, en flot alder for en berner, Samson var ved at være slidt op, og havde forskellige gener det sidste års tid, og i fredags var det tid. R.I.P. Smukke Samson

Nu er det snart weekend og tid for at gense F-kuldet på søndag, jeg håber alle møder op som aftalt i efteråret, glæder mig så meget. 

Jeg har foræret mig selv en ny bernerbil i fødselsdags og jubilæums gave(25 år på LEGO), altså ikke helt ny, men ny for mig, og jeg er så forelsket i den, længe siden jeg har kørt i noget så lækkert og med sådan nogle køre egenskaber, selv fuldstændig læsset op, er der ikke noget at mærke på køre egenskaberne, noget jeg ikke ligefrem er vant til fra Toyotaen, som slingrer ved bare lidt læs i bag:)
Så kan godt anbefale en VW Golf Plus van, billig at køre i og med masser af plads til 3 bernere og en fransk hotdog:) og med en udstyrspakke jeg ihvertfald ikke er vant til😘
Else
10/4-2012 Jeg har hentet Tykhøjet Gård`s Elenora i Gentofte i fredags, hun hedder i daglig tale Else, familien havde ikke tid nok til Else mere, og i stedet for at gå og have kronisk dårlig samvittighed over ikke at foretage sig nok sammen med Else, valgte de efter mange spekulationer at ringe til mig og bede om en løsning, vi blev hurtigt enige om at jeg skulle have hende hjem, og derefter vurdere om jeg evt. kunne beholde hende, kun hvis jeg kan bruge hende fremover i avl, ellers bliver jeg nødt til at finde en sød familie der har tid og lyst til at have hende, så imorgen har vi fået en tid hos dyrlægen, som lige skal tjekke nogle ting for mig.
Else er som de fleste andre fra E-kuldet så sød, blid og indsmigrende, så det er en fornøjelse at have hende, allerede dagen efter gik vi en god tur uden snor sammen med de andre hunde, og det gik fint, hun er virkelig smuk med perfekte tegninger, jeg må have taget nogle billeder af hende🙂.
Hun render allerede ligesom Emmi gjorde i hælene på mig overalt, og det lader til at hun hygger sig med at være på landet med god plads og selskab. Hun er lige lidt for godt i stand, så fodermængden er ikke så stor som hun gerne ville have.

Ellers er næste punkt på programmet hvalpetræf for mit dejlige F-kuld, super stærke og frække hvalpe, tror F står for Frække og Friske, der er ihvertfald fuld knald på dem, glæder mig bare så meget til at se dem alle på en gang, og selvfølgelig de herlige ejere, det er ren fornøjelse.1/4-2012 Så blev min smukke pige allerede 7 år, heldigvis kan man ikke mærke det på hende, hun er den mest skøre af mine hunde selvom hun er ældst. 😀 
Der var 11 hvalpe i Bernario`s W-kuld, 4 hanner og 7 tæver, 2 hanner er døde, en 1 år gammel, han faldt igennem isen og druknede og 1 han kom til Italien og døde 4 år gammel af hjerteslag, alle resterende 9 er levende endnu, rigtig dejligt.
Wiona bliver selvfølgelig forkælet i dag:) selvom hun absolut også var i centrum fredag, da min søde veninde Jytte var her, de har bare noget sammen de to, Jytte bliver nusset og kysset til den store guldmedalje, de kan bare slet ikke blive fra hinanden, sjovt at se:)

26/3-2012 Der sker bare så meget hele tiden så jeg ved snart ikke hvor jeg skal begynde.
I lørdags kørte Wiona og jeg til Køge, hvor hun for første gang stillede op i Championklasse, forøvrigt tusind tak til alle for modtagelsen, I er bare for søde.
Men det blev jo sidst på dagen før hun skulle ind, de var 4 i Champkl. Wiona blev nr 2, Aserafina nr 1, Helles smukke Frigg nr 3 og Carolina nr 4, dommer Jørgen Hindse fra DKK, derefter var alle tæver fra alle klasser der havde fået CK inde og dyste om bedst i køn, her blev Wiona også nr.2 kun smukke Aserafina vandt helt fortjent over hende, men da Aserafina er klubchampion, gik certet videre til Wiona, så hun fik sit første klubcert. en super fed dag. Jørgen Hindse sagde at det var nogle utrolig smukke hunde der stod til bedst i køn konkurrencen, det syntes jeg også det var.

For mig var det en helt anden Wiona jeg gik i ringen med, åbenbart en side gevinst til vores daglige lange gåture, hun løb som om hun blev betalt for det, det er aldrig sket før, plejer nærmest at trække hende rundt, men hun svævede bare afsted i fuld fart, dejlige tøs.

Så er Celina`s søster Cindy blevet parret med Hansennens Pinocchio, en dejlig hanhund med langt levende linier bag, jeg har måske lidt en finger med i det spil. 🙂 Glæder mig til at se resultatet hvis hun er drægtig.

Første pige fra E-kuldet Tykhøjetgård`s Eileen alias Brooklyn har i går den 25/3 på min fødselsdag født 7 hvalpe i Frankrig, 4 tæver og 3 hanner, desværre ikke nok til at opfylde den meget lange reservationsliste på hvalpe fra lige netop Brooklyn, de er helt tossede med den hund i Frankrig, valget af faderen er taget ud fra skelen til hofter, da hendes kuldsøskende som er fotograferet ikke er så stærke på det område.

Så kommer det sørgelige islæt, Tykhøjetgård`s Timmy, kaldet Cæsar er død, han var helbror til vores Maja, mor vores første berner Nelli og Orry, så han har holdt noget længere end Maja, Cæsar var kæmpestor og han lå bare og var død på sit tæppe en dag familien stod op, han havde leget og været helt som han plejede dagen før, men han ville være blevet 10 år til juli, så det er vist bare alderdom/måske hjertet der pludselig ikke kunne mere, men dejligt at han blev så gammel.


3/3-2012  Tusind tak til mine ufatteligt søde hvalpekøbere for besøget, i løbet af 14 dage kom først Tosca(Fiona)og Kristine på besøg, et par dage efter kom Ferdiand Noma, nu kaldet Noma og Marlene og Rasmus, og en uges tid efter kom Freud og Bo og Søs på besøg.
Tusind tak for gave og nybagte kanelsnegle, mums, I er alle så hyggelige at være sammen med. 

Tosca og Noma ligner hinanden meget, ikke så høje, men bredde og tunge i bygningen, Freud overraskede mig, da jeg så ham for 2 mdr. siden havde han tynde ben og var heller ikke så stor, nu kom der en stor dreng, lige så stor som Wiona og Celina ind ad døren, med så tykke benstammer at han længe havde overhalet mine tøser, og de er altså kun 6 mdr. nu, bliver spændende at følge dem videre.
Alle tre har utrolig meget vinkler bagtil, noget jeg er ret vild med, dejlige hvalpe.

Alle 3 hvalpe var utrolig aktive, så det var ikke let at tage billeder af dem, de fløj rundt og legede i haven, Debbie er jo altid villig og Wiona deltog også gladelig i hujeriet, mens Celina pludselig var for voksen til sådan noget, hun glemte dog ikke at fortælle dem, hvem der stadig bestemmer.

Sjovt at alle hvalpene hurtigt fandt ud af hvor de var, specielt Freud var ikke et sekund i tvivl, han er blevet en meget selvsikker herre, de er også stadig meget snakkende alle tre, for ikke at sige en smule kommanderende. 😉

Aiko fra E-kuldet har fundet et rigtig godt og kærligt hjem sammen med en bernertæve, med sit kærlige sind har han hurtigt fået smigret sig ind, dejligt.

12 februar tog jeg til Fredericia til DKK udstilling, dog uden hund, men hyggede mig med at hjælpe lidt til med at klargøre Cleo(Soffy) fra Berneremma`s hun stillede op i Championklasse, hun var tysk champion, så skulle kun hale et cert i land for at blive champion herhjemme også, det klarede hun som en mis, desuden vandt datteren åben klasse, så det var en stor dag for kennel Berneremma, tillykke Karin og Erik, det var dejligt at deltage i, jeg er også helt væk i Cleo hun er sådan en lækker pige.

Heldigvis er vejret blevet så godt at vi har genoptaget vores lange daglige gåture, til alle hundenes tilfredshed, sidste weekend kom de første havemøbler ud efter fælles gåturen, og de første drinks blev nydt i solskin på terrassen, bare så dejligt, at foråret er ved at bryde igennem, der var 21 grader på terrassen den dag.

Wiona er meldt til i Køge her i marts, hvor hun for første gang deltager i Championklasse, bliver spændende.

Tosca 5½ mdr.
Wiona leger med Ferdiand Noma 6 mdr.
Smukke Ayo 3 år gammel.
29/1-2012 Sikke tiden flyver afsted, d. 29 dec. var alle tre hunde og jeg i Gråsten til nytårskur, jeg blev forbløffet over hvor stor tilslutning der var, sikke mange bernere. Der var lidt forbløffelse over at Debbie(fransk buller) uden problemer fulgte bernerne på den 2 timer lange tur, men hun er så gennemsund, så hun er med på den værste, til gengæld skal jeg lige love for at Wiona og Celina var mudrede da vi kom tilbage til bilen, de fik lov at sove i bilen mens vi hyggede i hytten med grillpølser og snak, tak for godt selskab, det var hyggeligt.Jeg kørte lige over grænsen inden hjemturen, og da måtte jeg trække Celina og Wiona lidt væk så jeg kunne få varer ind i bilen, de var så trætte at de ikke gad rejse sig😀.

Nytårsaftensdag kom Ayo( fra D-kuldet)  sammen med hans familie og han var fuldstændig frustreret over alt det skyderi i Hedensted hvor han bor, vi gik en god lang tur med alle fire hunde, og han begyndte hurtigt at falde til ro, derhjemme havde han hverken villet spise eller ud, men at han ikke kunne høre noget skyderi her og at mine 3 tøser var fuldstændig afslappede virkede hurtigt beroligende på ham. Aftenen tilbragte jeg sammen med mine sjove og søde naboer, der gik noget sport i et spil som jeg ikke kendte, rigtig hyggelig aften. Nytårsdag kom Anja og Jesper og hentede en udsovet og rolig Ayo.

Aiko fra E-kuldet har været på besøg, Aiko er lige så speciel og dejlig som Emmi er, sød, rolig og meget kærlig, desværre gik det i vasken med den nye familie der overtog ham og Annika har købt ham tilbage, så han mangler stadig et godt hjem hvor han ikke skal være for meget alene, gerne hvor man har en anden hund/berner i forvejen. Aiko går ikke så pænt på sine bagben, så han kan overtages uden vederlag, bare han får det godt, hvis nogen mener de kan tilbyde ham et godt hjem, så ring og snak med Annika på 51532452.

Jeg har været på besøg i hvalpekasserne nede i fynshav, hos kennel Berneremma, tusind tak for det Karin, super dejlige hvalpe fordelt på 2 kuld, kan absolut anbefale de små bamser, hvis nogen lige står og mangler en dejlig bernerdreng. Pragtfuldt sted med skov og strand lige uden for døren.

Her er det blevet en hel vane at min datter og svigersøn dukker op en af dagene i weekenden, så går vi en god tur med deres bordercollie og mine tre banditter over markerne og i skoven, for 14 dage siden møder vi en med 2 labradorhanner, og konen, ved jeg af erfaring bare slipper snorene når hun ikke rigtig kan holde dem, så jeg fik travlt med at råbe til svigersønnen at han skulle passe på, og ganske rigtigt kom den ene aggressive lab farende med snoren bagefter og kastede sig over borderen som er en han, så svigersønnen måtte kaste sig hen over den for at redde sin hund, så kom vi til og fik styr på dem alle, og stråhat som vi kalder hende, fik et par gode råd med på vejen, om ihvertfald ikke at gå med mere end en hund af gangen, en kan hun godt nok heller ikke holde, for Patrik er før blevet overfaldet af en af hendes hunde, men han er jo så fredelig at han bare vendte skulderen til og ellers ikke reagerede, men det er godt nok irriterende at møde sådan en der ikke har spor styr på sine hunde.

Lille Debbie er blevet fotograferet af kattefotografen, jeg har simpelthen ikke kunnet tage nogle ordentlige billeder af hende, så da Brian tilbød at lave nogle gode billeder af hende slog jeg til:) Tusind tak Brian, jeg er vældig tilfreds med dem.

Heldigvis har vinteren indtil nu været meget mild og hundene er blevet forvænt med at vi skal ud og gå hver dag, men her i weekenden er der kommet ret meget sne, så nu bliver det altså ikke til så meget, jeg hader at skvatte på glat is, så nu bliver der lagt lidt låg på turene indtil skidtet smelter igen.
Tosca(Fiona) godt 4 mdr. gammel, på stranden mellem jul og nytår.