Nyheder 2023

12-07-2022. Jeg har besluttet at vente til vinter med at få Lexi parret igen. Istedet er Welsh Corgi Pembroke Peggy blevet parret, detaljer kan ses under Pembroke/hvalpenyt. Jeg krydser alt for at lille Peggy er blevet drægtig, må vente ca 4 uger på at få svaret. 

 

23-02-2022 Der er desværre ikke hvalpe i Lexi, så vi prøver igen til juli/august,  der vil jeg også prøve at parre min Pembroke Peggy for første gang. Så med lidt held mulighed for berner og pembrokehvalpe sidst på året. 

Min smukke Luna er lige flyttet til nogen af mine "gamle" hvalpekøbere, hun har udviklet sig helt utroligt i de måneder hun har boet her, en smuk velvinklet bernerpige, som jeg håber st få et kuld hvalpe af måske i 2023.

 

15-01-2022. Efter meget vaklen frem og tilbage, endte det med at Lexi er blevet parret med Mack igen, se under hvalpenyt. Det vil sige at der hvis det er lykkedes vil være hvalpe til nyt hjem i maj. 

 

10-12-2021. Jeg har haft Luna udstationeret fra 8 uger gammel, hun er nu kommet hjem til sin mor, noget hun tydeligt er glad for, Luna gik med en skade i skulderen, hun er nu blevet opereret og det går heldigvis hurtigt fremad, hun må stadig kun lige komme i haven og besørge, skal ellers holdes i ro, ikke let for en livlig unghund, men synes det går ret godt faktisk. Jeg nyder hendes kærlige og ligetil temperament, det er lige som jeg godt kan lide det, trods hun er coronahund og ikke blevet ret meget socialiseret, så er hun meget afbalanceret. 

Hvalpeplanerne rykker tættere på, jeg går og venter på Lexi kommer i løbetid, dog er jeg stadig afhængig af tidspunkt på arbejde, og mangler en aftale med en hanhundeejer, så ikke helt sikkert endnu.

TykhøjetGaard's Eudoro Aiko 11 år og 3 måneder, ser stadig fantastisk ud.
Lyn 2 år gammel

02-04-2021. Stort tillykke til J -kuldet med de 2 år den 1 april, mit store kuld på 10 hvalpe, 6 tæver og 4 hanner, dejlige unge hunde nu, pænt sat sammen. 

Desuden stort tillykke til TykhøjetGaard's Eudoro Aiko med de 11 år og 3 ,5 måned, også tillykke med Else fra samme kuld som klarede det til en uge før hun blev 11 år, det er rigtig flot. 

Min kære Hallie som er mor til J-kukdet, har altid haft seperationstions problemer, i sidste uge fik hun klaustrofobi også, det har gjort at jeg desværre har måttet finde en anden løsning for hende, da jeg arbejder fuld tid hver dag, og det duede ikke længere. Heldigvis sagde mine søde venner i Struer ja til at overtage hende, hun har været der tit, så kender dem og stedet fuldstændig, hun er bare flyttet ind og er nu selskab for den ene af Lexi's hvalpe, lille Berta, det går rigtig godt, så det bliver permanent hun bliver der, der behøver hun stort set ikke at være alene og marker er hegnet ind, så hun har frit udløb, det er perfekt for hende. Det var hårdt, men nødvendigt,  min søde dejlige kærlige pige skal have det godt.

Jeg planlægger ingen bernerhvalpe i år, men i 2022 håber jeg på et kuld med Lexi igen, hendes første kuld tegner alle fantastisk. ❤❤❤❤❤❤💙

Legemøde mellem 2 af de små 3 mdr piger❤❤
Lille Berta fra K-Kuld 3 mdr
Drengebarn fra K-Kuld 3 mdr
Kudu aka beige

Nyder de små hvalpe på billederne, de udvikler sig godt ser det ud til.

 

 

Beige nu Kudu 8 uger

15-11-2020. Alle hvalpene er flyttet og jeg nyder billeder og videoer af dem på afstand i min hvalpegruppe på FB, men nøj hvor de er savnede, skønneste små bamser, de store hunde ser ikke ud til at have samme savn, de stod nærmest alle og vinkede farvel. 

Har besøgt lille smukke gul, hun hilste glad på sin mor, på Hallie og på mig, og så fik hun øje på Peggy som legede så meget med de små, hun gik helt amok og kastede sig over hende, de legede til gul, nu Berta gik omkuld af træthed. Så hyggeligt Dejligt at se at hun trives godt. 

 

9-10-2020. Hvalpene er nu tæt på de 6 uger og bedårende dejlige, søde og charmerende og kærlige, og der skal ske noget, Peggy min lille Corgi bliver nedlagt når de små rotter sig sammen imod hende🙂 men hun elsker dem og opsøger dem selv.

Hvalpene har nu fået 2 x ormekur, ingen at se i 2 omgang, og ingen tynd mave som efter første kur, dejligt.

Nyder at se 7 hvalpe der står med fuldstændig lige front, det er virkelig en fornøjelse at se på😍 

 

Smukke gul 5,5 uge gammel

26-9-2020 Hvalpene trives og der er lagt nye billeder af dem under K-kuld/litter, de har lige fået første ormekur, det gav Lidt maveuro, men nu er de på ret vej igen. 
Det er så hyggeligt at have små igen, tak Hannefor at hjælpe i en kritisk uge hvorjeg skulle arbejde. Mandag kommer etparunge mennesker og skal se om en berner er  noget for dem, farligt med små i huset😉

 

13-9-2020. Efter en lidt hård start, Lexi havde ikke yver eller mælk fra starten af, men med hjælp fra min søde veninde Karin, og hvalpene, er det lykkedes at få mælken så meget i gang, at jeg nu kun giver flaske en gang om dagen, hvalpene er ldt mindre end jeg er vant til, men de trives og er hurtigt på vej opad i vægt nu.

Lexi vil gerne have en hånd med at flytte dem, når hun går op til dem, men hun er dygtig til at passe på.

Da vi endte i kejsersnit, venter vi til 2022 med at få et nyt kuld hvalpe. 
Hallie mente ellers hun skulle overtage hvalpene da vi kom hjem med dem, men hun har nu accepteret at det ikke er hendes😂😂 Peggy min lille Corgi var nysgerrig, men de erforfarlige synes hun😁

se hvalpene under K-kuld/K- litter.

 

Lyserød pige

26-8-2020. Lexi trives fint, hun har været i røntgen, og der var 7 hvalpe i hende. Vi glæder os begge til efter weekenden når de små forhåbentlig alle klarer fødslen. Hun er sat til mandag, så må vi se om det sker der. Opdatering følger.

24-07-2020 Jeg har i dag været nede hos min fantastiske dyrlæge og få scannet Lexi, der kunne ses 3 hvalpe på scanningen, jeg håber selvfølgelig at der er lidt flere, bernere er gode til at gemme dem, Hallie blev sidste år scannet til en hvalp, og hun fik 10😉

Jeg er spændt på dette kuld, Lexi er en kraftig og meget adræt pige, der står 100% lige på sine ben, og det samme gør Mack , og begge hunde er med fantastiske bevægelser. Min fornemmelse er at hundene passer godt sammen, der hvor den ene kunne være bedre, der er den anden stærk, så burde blive godt. 

Hvalpene ventes 31 august/1 september, så nu skal jeg lige være færdig med mine projekter i huset, så de kan nydes fuldt ud når de kommer, glæder mig meget😊

15-07-2020 Man skal prøve noget nyt af og til, jeg begyndte at holde øje med Lexi fordi min lille Corgi kom i løbetid, tænkte hun kunne trække Lexi med, men der kom ingen blod, synes dog hun blev lidt løs i bag, og jeg kunne duppe et par dråber klar væske hver gang, det tog nogle dage inden det gik op for mig at hun måske kunne være i en hvid løbetid, noget jeg har aldrig selv har oplevet før. Efter en uges tid bestilte jeg tid hos min dyrlæge, og ganske rigtigt, progesteron var begyndt at stige, det var en tirsdag og den var på 0,85, vi tog ny prøve fredag, hvor den var steget til 2,64, mandag afsted igen, da var den 9, et eller andet, så klar til parring, det gik lidt for stærkt, men Sheila som ejer Mack var klar,så vi fik parret tirsdag d. 30 juni. Så lige Nu venter vi på om det er lykkedes, hun virker fuldstændig som hun plejer, hun stjæler dog som en Ravn fra køkkenbordet, hun er glubende sulten, hvilket ikke er nyt, men næsten som da hun voksede😂😂

der kommer nyt så snart hun er scannet. 

Mack
Karla (Joy) fra J kuldet

 

5-12-2019. Jeg må desværre udskyde planerne om hvalpe på Lexi til sensommer 2020, arbejdsmæssigt er det ikke muligt for mig at få nok fri før,  desværre.  Håber jer på venteliste kan klare at vente så længe. 😊 men håber resultatet bliver værd at vente efter,  hun er en super smuk tæve,  med meget bredde. 

 

09-06-2019. Så er alle  babyerne rejst til nye familier,  hvor de nu sørger for at verden ændrer sig i alle familierne,  en Berner i familien ændrer den helt. ❤

De har vist at de har et fantastisk temperament, alle er bare flyttet ind uden nogen problemer, Jason på forsiden er blevet konge i Nordjylland,  en selvbevidst lille herre😁 her på siden er Karla,  der også oplever en masse,  her ved havet som hun synes var sjovt. 😍

Så nu begynder jeg at lægge planer for Lexi,  hun skulle gerne have en date til vinter,  så jagten starter så småt på den rigtige partner.  

30-05-2019. Så er 8 hvalpe flyttet hjemmefra,  nummer 9 flytter til pinse. Det har været en utrolig oplevelse, søde glade og helt utrolig tillidsfulde hvalpe,  som også bare uden videre er flyttet ind hos deres nye familie.  

Tilbage er Joline som jeg ikke har villet sælge før nu,  da hun var den mindste fra starten og jeg skulle være sikker på hun klarede sig,  i dag er hun glad og frimodig og meget kærlig og tillidsfuld. 

 

Lille Joline

14-04-2019 Alle 10 hvalpe trives, de vokser ikke så stærkt som jeg er vant til, derfor er de også lidt senere på den med at få øjne. Men alle er friske og trives, tæve 5 har lidt problemer med at spise, mælken kommer ud af næsen, så hun bliver støttefodret med flaske, hun vil ikke blive udbudt til salg i første omgang, jeg skal være sikker på der ikke er noget galt med hende, men hun er så livlig og frisk, så jeg tror det bare er fordi, hun suger så stærkt, at hun ikke kan følge med til at sluge det. Hun hænger som en igle fra min finger hvis det er den hun har fået fat i. :) 

 

1/4 -2019 Hallie samme dag som fødsel, smukke pige. Hun ville hellere være ude i går. Hun blev scannet til 1 hvalp, men da hun rigtig eksploderede med 14 cm på en uge, var jeg godt klar over den ikke holdt, så blev hun røntgenfotograferet en ige før, 8 måske 9 hvalpe, og så kom der 10, helt vildt. Det gør at der er ledige hvalpe, de fleste hunde på begge sider har A hofter, derfor har begge hunde også et højt index tal, gode albuer også uden noget særligt bagved, og skulder(OCD) har jeg aldrig haft en hund med, heller ikke de hvalpe der i tidens løb er flyttet herfra.

Forældrene er Blide venlige hunde, Hallie bliver 5 år til sommer, så dette er sidste kuld. 

Glæder mig til at se hvalpene vokse til❤

Alle hvalpene har perfekte blis, hverken for mørke eller for lyse i hovedet,  meget smukke,  

15-03-2019 Så er der endelig nyheder, Hallie er blevet parret med Berner-Emmas Very Promising Vincent, og hvalpe forventes født ca 2 april. Hun tager godt på, og gætter på et fint kuld, hun vil blive røntgenfotograferet ca en uge før fødsel så jeg ved hvor mange der er.

Glæder mig til at se hvalpene, sidste kuld er blevet smukke Bernere.

17-08-2018. Jeg planlægger kuld med Hallie sidst på året, sandsynligvis parring november/december, lykkes det vil hvalpene være klar til nye hjem i marts/April 2019. Detaljer kan ses under planlagte hvalpe.

 

30-06-2018 Lexi fik d. 16-06 Excellent på DKK udstilling i Vejen og blev 4 vinder, i juniorklasse ud af 12 tilmeldte og en flot kritik.

Lørdag d 23-06 deltog hun i Skue i Ålborg, her fik hun også excellent og blev 2 vinder i juniorklasse og 4 bedste tæve.  

 

15-06-2018 Lexi er blevet et år i februar, hun er blevet røntgenfotograferet og fik resultatet HD A, A, AD 0/0 og OCD ikke påvist= fri i skuldre, hvilket gav hende et index på 111, da alle søskende også var fri, virkelig et flot resultat.

Lexi deltager i udstilling i Vejen i weekenden. Så hun er vasket og blowet og gjort klar. 

Hallie har desværre smidt pelsen, så hun bliver hjemme, hun har nu haft en pause på et år siden sit kuld hvalpe, og lige været i løb her i Maj, så planen er at parre hende i næste løbetid, som sikkert bliver i november/december, hanhund ikke bestemt endnu. 

Lexi

20/8-2017 Der er sket så meget siden sidste opdatering, først er alle hvalpene flyttet hjemmefra, og trives godt. Mens hvalpene var her flyttede Berner-Emma`s Wont Do That ind, også kaldet Lexi. Skøn hvalp, stille og rolig og allerede renlig knap 5 mdr gammel, Hallie er glad for hende og de leger meget sammen.

Hallie har været ret ulykkelig, først flyttede alle hvalpene og en uge efter måtte jeg sige farvel til hendes mor, Tykhøjet Gård`s Celina, hun blev 9,5 år gammel og kunne ikke mere, hendes bronkitis brød voldsomt ud igen og det kneb at få vejret, samtidig begyndte hun at miste balancen på bagkroppen af og til, et stort savn for både Hallie og jeg, og for meget ovenpå hvalpene flyttede, så det har været en udfordrende tid, hvor hun har ledt efter hende overalt. Nu går det langsomt bedre og jeg er så glad for at Lexi var nået at flytte ind.

Den 6/8 var I kuldets Indie også kaldet tæve tre sammen med Lexi udstillet i Odense i babyklasse, Lexi fik særdeles lovende, men blev ikke placeret, Indie derimod fik også SL og blev 1 vinder i en klasse med 7 smukke tæver, bagefter skulle hun op mod Lexi`s bror som vandt Baby hanner, og minsandten om ikke hun gik hele vejen og blev Bedste Baby🙂🙂

simpelthen en flot udstillingsstart. Tillykke til Indie og Vibeke som ejer Indie

 

20/8-2017 Der er sket så meget siden sidste opdatering, først er alle hvalpene flyttet hjemmefra, og trives godt. Mens hvalpene var her flyttede Berner-Emma`s Wont Do That ind, også kaldet Lexi. Skøn hvalp, stille og rolig og allerede renlig knap 5 mdr gammel, Hallie er glad for hende og de leger meget sammen.

Hallie har været ret ulykkelig, først flyttede alle hvalpene og en uge efter måtte jeg sige farvel til hendes mor, Tykhøjet Gård`s Celina, hun blev 9,5 år gammel og kunne ikke mere, hendes bronkitis brød voldsomt ud igen og det kneb at få vejret, samtidig begyndte hun at miste balancen på bagkroppen af og til, et stort savn for både Hallie og jeg, og for meget ovenpå hvalpene flyttede, så det har været en udfordrende tid, hvor hun har ledt efter hende overalt. Nu går det langsomt bedre og jeg er så glad for at Lexi var nået at flytte ind.

Den 6/8 var I kuldets Indie også kaldet tæve tre sammen med Lexi udstillet i Odense i babyklasse, Lexi fik særdeles lovende, men blev ikke placeret, Indie derimod fik også SL og blev 1 vinder i en klasse med 7 smukke tæver, bagefter skulle hun op mod Lexi`s bror som vandt Baby hanner, og minsandten om ikke hun gik hele vejen og blev Bedste Baby🙂🙂

simpelthen en flot udstillingsstart. Tillykke til Indie og Vibeke som ejer Indie

 

Indie 5 uger

25.04-2017. Tiden går stærkt og de små vokser helt vildt, hannen Isak er i dag på 1992 gram, tæve 1 på 1685, tæve 2 på 1645 og tæve 3 på 1865 gram, så pæne velnærede hvalpe. 

Hallie går ikke så tit ind til dem mere, så farten sagtnes lidt nu, De små nyder at være i hænder, og blive nulret, og Hallie vil gerne have meget af sin tid tilbage, ikke så beskyttende overfor dem mere, men nu varer det jo også kun en uge til de små får besøg af deres kommende familier. 

 

20-04-2017. Det går så godt, alle hvalpene stortrives, og Hallie passer dem fint uden at bruge overdreven tid på det:) Nu 8 dage gamle vejer de fra 1120 gram til 1510 gram, det går bare stærkt. 

Jeg nyder dem helt vildt, det er jo næsten tre år siden jeg sidst havde hvalpe, så skønt at have igen. Hvalpene er reserverede til meget hunde interessede mennesker.

 

D. 12.04-2017 blev I-kuldet født, 1 han og 3 tæver, skønne hvalpe og Hallie har dejligt meget mælk, så de vokser lynhurtigt, i dag er de 5 dage gamle, og hannen som hurtigt blev navngivet af sin nye familie, da der kun var en han, så var det jo nemt, men han vejer allerede 1129 gram i dag, en bred herre. Pigerne er lidt mere spredte i størrelsen, de ligger fra 785 gram til 985 gram, så alle har pæn størrelse. Alle har også fine tegninger og så er de bare så kære, afslappede og dejlige.

Da der er stor efterspørgsel på bernerhvalpe for tiden, er alle reserveret af nye familier allerede på nuværende tidspunkt, springer nogen fra, vender jeg tilbage til de familier som ikke kunne få en.

Allerede igår da de var 4 dage gammel, begyndte Hallie at lade dem ligge en del alene, så hende og mormor Celina tog med på en kortere tur på landet, i hvor de nød at der skete lidt andet igen, ingen kunne se Hallie havde små hvalpe hjemme, hun hoppede og løb ligesom før, dejligt at se hendes glæde igen.

Jeg har orlov så jeg kan passe de små, og nyder rigtigt at hygge med dem, total afslapning🙂

D. 12.04-2017 blev I-kuldet født, 1 han og 3 tæver, skønne hvalpe og Hallie har dejligt meget mælk, så de vokser lynhurtigt, i dag er de 5 dage gamle, og hannen som hurtigt blev navngivet af sin nye familie, da der kun var en han, så var det jo nemt, men han vejer allerede 1129 gram i dag, en bred herre. Pigerne er lidt mere spredte i størrelsen, de ligger fra 785 gram til 985 gram, så alle har pæn størrelse. Alle har også fine tegninger og så er de bare så kære, afslappede og dejlige.

Da der er stor efterspørgsel på bernerhvalpe for tiden, er alle reserveret af nye familier allerede på nuværende tidspunkt, springer nogen fra, vender jeg tilbage til de familier som ikke kunne få en.

Allerede igår da de var 4 dage gammel, begyndte Hallie at lade dem ligge en del alene, så hende og mormor Celina tog med på en kortere tur på landet, i hvor de nød at der skete lidt andet igen, ingen kunne se Hallie havde små hvalpe hjemme, hun hoppede og løb ligesom før, dejligt at se hendes glæde igen.

Jeg har orlov så jeg kan passe de små, og nyder rigtigt at hygge med dem, total afslapning🙂

Tykhøjet Gård's Isak to dage gammel

Nyheder i Tykhøjet Gård`s kennel

Hallie på skødet af sin elskede Bettina, hvor Bettina bliver krammet godt😊

04.03.2017 Mandag var vi til dyrlæge og blive scannet, han kunne se mindst 3 hvalpe i Hallie, et stort område kunne ikke scannes, da der lå en masse gas, så ikke muligt at scanne igennem, så hvor mange der er finder vi først ud af senere, men gravid det er hun, bliver så godt:))) Min lille Hallie var så dygtig, gør bare alt hvad jeg beder hende om, første gang hun har prøvet at blive scannet, men lagde bare pænt i mine arme med hovedet, lidt anspændt til dyrlægen begyndte at køre hende på maven med scanneren, så slappede hun helt af selvom han bruger kold gele til det, hun elskede det. 🙂

Det er lykkedes mig at få ferie i de 6 af de 8 uger hvalpene kommer til at bo her, så fuld nydning:))

Mor Celina bliver i næste måned 9 år 6 mdr. dejligt hun stadig er frisk, ikke så hurtig længere, men sulten, glad og frisk.

08.02.2017 Så kom Hallie endelig i løb, det trak hun godt nok længe ud, til gengæld har jeg aldrig haft en der så hurtig var klar til parring, troede næsten ikke min egen næse, men fik bestilt tid til progesteron test på 10ende dag, og hun havde haft ægløsning, så det var bare at gå i gang. Bono som hanhunden bliver kaldt, er meget ung og havde ikke prøvet det før, så det var lidt en satsning med to noviser. 

Hallie var utrolig sød mod ham, glad og tålmodig lille pige, og Bono fandt ret hurtigt ud af hvad det drejede sig om, men det lykkedes desværre ikke rigtigt for dem, synes ellers han gjorde sit bedste, desværre ville han ikke have hjælp, og Hallie var nok lidt svær, selvom hun gjorde hvad hun kunne for at hjælpe ham, men hun er så ung og måske lidt svært for ham at finde det rigtige sted. Så hun endte med at blive insemineret to dage i træk, noget hun også bare stod tålmodigt og fandt sig i, hun er bare så nem at have med at gøre, min lille pige.

Så nu må jeg bare vente og se om det er lykkedes at få hende drægtig, hun vil blive scannet hvis jeg er det mindste i tvivl om en lille måned.🙂