Nyheder 2015-2016

21.11.2016  Tillykke til G-kuldet med de 4 år d. 6-10, alle levende og raske. Også tillykke til D-kuld som blev 8 år d. 31-10, der er deværre mistet 3 af de 8 drenge her i år, en af pludseligt opstået voldsom allergi de ikke kunne få styr på, en af kræft i vinter og en af mavedrejning for nylig, tilbage er 5 smukke drenge stadig. Jeg har desværre mistet mailen med dejlige billeder fra Carsten og Birthe, håber I ser det:)

Et kæmpe tillykke d. 24-11 til C-kuldet, der bliver 9 år, hvor min egen Celina tilhører, hun er blevet lidt gammel nu, men er glad og fungerer godt, hun tager gladelig med på ture stadigvæk, dog ikke alt for mange km længere. 

Så har lille Hallie, som pludselig ikke er så lille længere, været på udstilling i Herning, d. 5 og 6 november, første rigtige udstilling, så jeg var spændt, men min datter Bettina handlede hende, de er legekammerater de to, og det gik rigtig fint, hun fik Very Good lørdag og søndag var dommeren helt pjattet med hende, og hun fik Excellent, og en kanon kritik, så nu har hun, hvad hun skal bruge for vi kan komme videre med parringsplanerne, som meget enkelt går ud på at vi nu går og venter på hendes løbetid, hun bliver ret sikkert parret med BernerEmma`s Quest for Quasimodo som i Herning blev Danskvinder Lørdag og Nordisk vinder Søndag, en ung dejlig hanhund og med god alder i stamtavlen. Billeder kommer senere.

Celina er lige gået i løb, så jeg forventer Hallie kommer i løb om en 14 dages tid, det plejer hun at følge Celina.

Sidst men ikke mindst er 6 ud af 7 hvalpe i H-kuldet nu røntgenfotograferet og de 5 har resultat HD A og AD 0/0 dem der er fotograferet i skuldre er fri, den sidste fik HD A/C og AD 0/0, så nu mangler jeg kun den sidste i kuldet, men skønt resultat og stærke hunde.

Celina

8-8-2016 Gabi kom i løbetid allerede i april igen, og da det ikke passede ind i planerne, valgte jeg ikke at parre denne gang, så kom hun i løbetid allerede i juni igen, jeg havde en snak med en fertilitetsdyrlæge, og hun mente, vi skulle igennem det helt store tjek af Gabi, for at se om der var noget galt, og om hun ville kunne blive gravid alligevel. Jeg gik og tænkte over det nogle dage, Gabi har været lidt nedtrykt og meget stille i måneder, svær at få til at spise også, og det så ud til hormonerne gik noget amok, så i samarbejde med Gabi`s værtsfamilie hvor hun bor til daglig, bestemte vi, at hun istedet skulle steriliseres, så hun kunne få ro på sit liv. Det er hun blevet, og der viste livmoder og æggestokke hvorfor hun ikke var blevet gravid, hun var fyldt med cyster, så alt blev fjernet og Gabi sendt hjem. 

Nu er der gået ca. 14 dage og Gabi er blevet en glad og frisk hund igen, og nu kan hun rigtig nyde livet igen, så den helt rigtige beslutning. Desværre kom der så slet ingen hvalpe fra hende, men hendes velbefindende er også det vigtigste:)

Synes faktisk sommeren har stået i sygdommens tegn, noget jeg slet ikke er vant til, Cellina har aldrig fejlet noget som helst, før hun under kejsersnittet i forbindelse med sit sidste kuld hvalpe fik hjertestop, siden har hun haft et meget dårligt immunforsvar, og fik et alvorligt anfald af bronkitis og allergi her for et par måneder siden, plus noget tarmbetændelse, hun blev scannet og røntgenfotograferet overalt, og hun har lungeforandringer grundet bronkitis, men intet ondartet, så hun fik en masse piller med hjem, og så skulle hun gerne blive bedre i løbet af nogle dage. Det skete så ikke, mavenm kom der styr på, men vejrtrækningen var stadig udfordret og øjnene var meget udstående og hun ville helst kun være udenfor, så for første gang i sit liv, fik hun lov nærmest at bo ude, jeg ved ikke om hun følte der var mere ilt i luften ude. Til sidst var jeg nærmest desperat, og begyndte at overveje, om jeg kunne blive ved at forsvare, at hun skuille have det så dårligt, dyrlægerne kunne ikke rigtig gøre mere. Så siger min datter som selv har allergi, hvad med vi prøver at give hende en af mine piller, det gjorde vi, og en time efter kan vi se hun falder meget til ro med vejrtrækningen og virker mere rolig, næste dag ringer jeg til dyrlægen for at spørge om hun må få flere af dem, og det må hun gerne, hun har så fået menneskepillerne i 2-3 uger og nu er hun trappet ud af dem og har det ret godt igen, næsten normal vejrtrækning og øjnene er fine igen. Men i dag opdager jeg så at betændelse løber ud af hende i bag, så nu kan vi bøvle med livmoderbetændelse, så nu har jeg startet på at opbygge hendes immunforsvar samtidig med en pencillinkur, så håber jeg at få styr på det, hun er jo en ældre dame på næsten 9 år, så jeg er noget betænkelig ved det.

Til gengæld går det rigtig godt med unge Hallie, H-kuldet blev to år d. 23 juli, og de fleste er nu røntgenfotograferede med godt resultat, en enkelt c-hofte som er mildeste grad af HD, resten A-hofter og 0 i albuer allesammen, og dem der er fotograferet i skuldre er også fri, så noget godt er der sket.

Jeg planlægger, at udstille Hallie i efteråret, og så bliver det nok hende der bliver parret ved juletid i hendes næste løbetid, da er hun 2.5 år, så det er passende at prøve der. Hallie er uden undtagelse den mest kærlige hund jeg har haft, hun krammer med hoved og forben rundt om mig, det er ikke nemt at stå for.

Jeg har også fået mail fra Ludvig`s ( Dalton) familie, de vandrer meget i Norge, og selvom han er snart 8 år, så klarer han stadig 14 km vandretur, det er utrolig flot, jeg ville have sat billeder ind, men mailen kom jeg desværre til at slette ved et uheld, øv.

 

 

 

 

Gabi

14.02.2016. Gabi er desværre ikke gravid, så vi prøver igen til Juni når hun kommer i løbetid.

 

29.01.2016 Det var en hektisk jul jeg havde, med kørsel til brunstkontrol i Hinnerup flere gange, sidst i perioden til Tyskland, og både Karin og jeg ventede og ventede på ægløsning, mens dagene gik, endelig på 17 dage var tallene steget noget, og på 19 dag skulle det være optimalt, men nej først 20 dag lykkedes det at få en super god parring. 

Så den 29 december parrede de endelig, mig i sidste øjeblik hjem og på arbejde, hjem 23.20 og aflevere Gabi til Lise og John hvor hun bor til daglig, og så var der endelig ro efter 3-400 km kørsel hver dag i de dage.

Herhjemme er begge hunde i super form, min datter henter dem tit til ture på 10-11 km, selv Celina på over 8 år teer sig som en teenager og nyder det, hun er godtnok træt bagefter, men dejligt at have en ældre pige der kan holde til så meget motion. Hallie er jo teenager og synes absolut godt om det også.

 

 

10-12-2015. Gabi er gået i løbetid i dag, jeg gætter på at hun skal parres juleaftensdag d. 24, typisk mine hunde at finde helligdagene, derfor har jeg efter mange overvejelser valgt at skifte hanhund, så far bliver istedet Dansk og Tysk champion Berneremma`s Grand Gismo, Gismo suplerer Gabi rigtig godt på flere punkter, endnu bedre resultat på cancertest, selvom Gabi`s var fin (B), så er hans lige en tand bedre (A), begge er DM fri, begge helt frie led, og et super temperament. 

Så jeg glæder mig til at se om det lykkes til jul. 

Celina nyder tilværelsen.

24-11-2015. Hjertelig tillykke til C-kuldet med de 8 år, et ekstra tillykke til min egen Celina, hun har altid været min pige, og det er hun stadig, hun nyder sit otium, efter 3 kuld hvalpe, det seneste fik hun sommeren 2014, noget der var tæt på at tage livet af hende. Først fik hun hjertestop under kejsersnit, og hun kunne slet ikke komme over det, det kneb at passe hvalpene, ikke nok mælk og hun sov hele tiden, så jeg var meget bekymret, da hvalpene var nogle uger gamle blev hun meget dårlig, og var halv bevistløs, så hun blev kørt til dyrlæge i en fart, tarmbetændelse, føj, hun fik drop, da hun var helt udtørret, og bagefter forskellige piller i et stykke tid, endelig begyndte det at gå fremad igen. Men det tog over et halvt år før hun begyndte at ligne min gamle Celina igen, og blive glad og kunne løbe og lege igen. Nu er hun helt frisk, hun leger ikke så meget mere, vil helst holde sig rundt om mig, men hun kan skabe sig lige så meget som Hallie når vi skal på tur.

Når jeg er på arbejde overtager hun min 2 personers sofa, og når jeg kommer hjem, kan jeg se hende gennem vinduet, ligge og hygge så lang hun er i den.

Ellers går det fint med Hallie og Sally også, de leger meget sammen, og Sally er endelig blevet renlig, det har godt nok også holdt hårdt.

Jeg fik desværre ikke opdateret den 31-10, da havde D-kuldet 7 års fødselsdag, men et kæmpe tillykke til jer, det skønne drengekuld med 8 drenge i. Et par stykker af dem, følger jeg på facebook.

Jeg går og venter på, at Gabi skal komme i løbetid, så vi kan få et nyt kuld hvalpe, der er allerede en del interesse for hendes kuld:)

6.10.2015 Et kæmpe tillykke til G-kuldet med de 3 år i dag, Gordy fra kuldet er på forsiden, en stor og rar dreng. Dejligt at se mine "hvalpe" være så højt elskede.

Gabi er nu så voksen at planerne for hendes første kuld er ved at ligge fast, se mere under hvalpenyt, den spanske og meget smukke Devael Just Call Me Earl, kaldet Mat er hendes udkårne, jeg fortventer parring i december, og hvis det lykkes, hvalpe i februar, så de vil være klar til afrejse ca. april. Sundheds mæssigt har G-kuldet været rigtig gode, faktisk har Celina generelt givet sunde hvalpe, og hendes index er steget fint i takt med fotograferingerne.

 

Sidste kuld født her af Celina, er H-kuldet og de første to røntgen er af Hallie og Hildur Wilma, begge kom ud med HD A, AD 0/0 og ikke påvist OCD= fri i skuldre, jeg har faktisk aldrig haft en hvalp herfra der har haft noget i skuldre, så jeg er først lige begyndt at fotografere skuldre, og resultaterne har også været fri hver gang.

Nu hvor Hallie er blevet røntgenfotograferet og ved at være lidt mere færdig, må jeg se at få hende med på udstilling. 

Gabi fra G-kuldet
Hallie, Celina, Gordy og lille Xavi

23-7-2015 Kæmpe tillykke til H-kuldet med jeres første fødselsdag, det mest kærlige kuld jeg har haft, selvom jeg synes det ligger til alle mine hunde, så er dette kuld i særklasse hvad det angår. Hallie kan hoppe op bag mig når jeg sidder i sofaen, lægge forbenene rundt om mig og hovedet hen over skulderen og holde mig fast i en kærlig omfavnelse, så bliver man da bare helt varm indeni.

Siden sidste opdatering er resultaterne på Gabi kommet, de ser meget fine ud, hun er DM fri, hun har en forventet levealder på 8-10 år, hun fik B i arvelighed for cancer, hvilket er mindre sandsynligt at hun får cancer i den form der testes for. Hun har ekstrem lav arvelighed for AD, altså næsten ingen chancer for at hun giver albueledsarthrose videre. Håber jeg har husket alle resultaterne, jeg er lige flyttet og ikke alt er pakket ud endnu, men jeg opdaterer senere de nøjagtige resultater på hendes side.

På grund af ekstremt arbejdspres med at gøre gård og sommerhus klar til salg og mange fremvisninger m.m. og flytning, har jeg ikke fået opdateret så længe, men nu skulle der gerne falde ro på igen. 

Derfor er hvalpeplaner udsat til i vinter, følg hvalpeplaner hvis du/I er interesseret i en hvalp efter Gabi.

Trods alt er der lige blevet tid til at hente en ny hund hjem, Welsh Corgi Pembroke Redfordhill Counting Stars, en lille tricolour pige er flyttet ind, hun leger så fint med Hallie og sover sammen med Celina, glæder mig til at arbejde med hende.

Hallie er vokset op til at blive en pæn og harmonisk pige, og Celina er frisk og helt rask igen, begge piger har været et par ture til Tove Due og blive rettet på, så nu funker alle led perfekt igen, begge var låst i en hofte og i ryggen, den ene af fødsler og den anden af vilde lege.

Håber alle H-èrne får en rigtig dejlig fødselsdag.